Gornji Milanovac: Ko vodu iz vodovoda koristi za zalivanje, punjenje bazena plaća kaznu

U Gornjem Milanovcu su počele pojačane kontrole štednje i racionalne upotrebe vode za piće iz gradskog vodovoda i na gradskom i na seoskom području.
Gornji Milanovac: Ko vodu iz vodovoda koristi za zalivanje, punjenje bazena plaća kaznu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Potrošači koji vodu budu koristili za zalivanje dvorišta, pojoprivrednog zemljišta, punjenje bazena, pranje trotoara platiće kazne od 25.000 dinara.
 
Za pravna lica predviđne su kazne od 100.000 dinara, saopšteno je iz kabineta predsednika Opštine Gornji Milanovac.
Kao krajnju meru Javno komunalno preduzeće za vodosnabdevanje može privremeno isključiti sa vodovodne mreže korisnika koji postupa protivno obavezi o racionalnoj potrošnji.
Troškove isključenja i ponovnog uključenja snosi korisnik usluga prema cenovniku Vodovoda. 
 
Odluku o racionalnoj upotrebi vode iz vodovoda doneo je predsednik opštine Dejan Kovačević kako bi se izbegle restrikcije vode.
  • Ja

    21.07.2024 01:38
    Vodu treba isključiti Beogradu Vilama koji su u državnim i troše i mi plaćamo narod,koji su sve uzurpirali a građanima ni vodu NEDAJU.Voda se plaća NEDAJU je dzaba.Ako Nezaliju bašte nema roda.A ima uvoz iz razni zemalja pa jedemo pokvareno iz drugi zemalja uvoznički lobi
  • Slucaj

    20.07.2024 20:55
    Treba uvesti kategorije, kao za struju. Iznad prosecne potrosnje - 20.000 RSD/m3. Vodovodni sistem je projektovan za neku normalnu potrosnju, ne za punjenje bazena. Pri tom vodovod treba da ponudi opciju dovozenja potrebne kolicine vode cisternama. Ovako se isprazni rezervoar pa ja kad se vratim kuci s posla ne mogu ni ruke da operem. Za baste se mogu iskopati bunari, pretpostavljam pod odredjenim uslovima koje izdaju nadlezne institucije.
  • Vrhovni

    20.07.2024 20:19
    Ko pali 3 klime odma iskljucenje sa mreze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija