Macura: Situacija u porodilištu bez klime nije bila tako dramatična, nikome nije bio ugrožen život

Porodilište Narodni front u Beogradu je dobilo klime, a ministarka bez portfelja Tatjana Macura kaže da je to najvažnija vest.
"Od kada je ukazano na problem, krenulo se u rešavanje tog problema i data je vrlo jasna informacija o tome kada će i u kom roku i na koji način biti taj problem rešen. I problem je rešen", navela je ona za N1.
 
Dodala je da je nekorektno tretirati jednu incidentnu situaciju kao pojavu koja je stalna, "to onda znači da mediji izazivaju paniku", za šta je ministar zdravlja optužio N1 u izveštavanju o pokvarenoj centralnoj klimi u Narodnom frontu.
Ocenila je da su mediji dobri saveznici da izvrše pritisak da se neki problem reši brže, ali da neki jureći za vestima, izveštavaju senzacionalistički.
 
Takođe, Macura je kazala da se nijedna porodilja nije žalila samom porodilištu ili nekoj instituciji, već su nezadovoljstvo izrazile u obraćanju medijima ili na društvenim mrežama.
"Ukoliko želite da institucije sistema reaguju, onda se njima obratite", poručila je ona.
 
Pojasnila je da se pokvario deo na centralnoj klimatizaciji u Narodnom frontu, i to deo koji nije bio predmet ranijeg pregleda.
 
"Ustanovio se kvar, ustanovilo se na koji način da se reši i problem je rešen, i to je glavna vest", kazala je Macura.
 
Ocenila je da situacija nije bila toliko dramatična, jer nikome nije bio ugrožen život.
 
Na pitanje da li je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pokazao neodgovornost u ovom slučaju, i zašto se nije ranije reagovalo, ona je rekla da Lončar nije neempatičan i neodgovoran, kao i da je problem rešen u najbržem mogućem roku, odnosno da nije mogao da bude rešen za nekoliko sati.
 
"Rečeno je da će biti rešen do subote u 16 h, i rešen je, čak je rešen sat vremena ranije", navela je.
 
Upitana da li će se izmene zakona o roditeljskom dodatku za prvo, drugo, treće i četvrto dete primenjivati retroaktivno, kao što je bilo najavljivano, rekla je da će se videti kako teče javna rasprava.
 
"Pozivam i pojedince i NVO da se uključe u nju. Ne vidim ništa sporno i ne sumnjam da će ga cela vlada podržati", ocenila je ona.
  • Duško

    24.07.2024 14:20
    Nikad izivinite, marvo jedna bezobrazna.
  • Kele

    23.07.2024 20:20
    Dogurala prodavacica telefona do ministarskog mesta, pa to je njen san, Koji u normalnoj zemlji ni u ludilu ne bi ostvarila.
    Zena bez obrazovanja, ambiciozna I bez kicme to je profil Koji freba ovoj vlasi
  • 9

    22.07.2024 10:38
    Još je Minimaks govorio
    Portfelj = mozak .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija