Putevi Srbije u kampanji "Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život"

Javno preduzeće "Putevi Srbije" poručilo je da edukativnom kampanjom "Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život" želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima.
Putevi Srbije u kampanji "Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život"
Foto: 021.rs
Takođe, žele da probude svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.
 
"Imajući u vidu veliku zastupljenost saobraćajnih nezgoda u zaustavnoj traci autoputa edukativna kampanja se posebno odnosi na vozače teretnih vozila, vozače autobusa koji primaju putnike, vozače putničkih vozila koji se nepropisno zaustavljaju u zaustavnoj traci radi obavljanja različitih potreba", naglasilo je JP "Putevi Srbije".
Navodi se šta vozač mora da uradi ako se zaustavi u zaustavnoj traci zbog neispravnosti vozila ili iznenadne nesposobnosti da upravlja vozilom.
Dužan je da uključi sve pokazivače pravca, da nosi svetloodbojni prsluk, kao i da obeleži vozilo sigurnosnim trouglom na udaljenosti od minimalno 100 m.
 
Takođe je dužan da sa bezbednog mesta preduzme sve potrebne mere da vozilo što pre ukloni sa puta.
 
Preduzeće je uradilo edukativni video i radio spot, objave za društvene mreže, informativne flajere, postere.
  • Danex

    22.07.2024 09:01
    Svest
    Dobrom delu naših vozača nedostaje osećaj normalnog. Na zapadu, kada dođe do zastoja, kolone se pomeraju u stranu ostavljajući sredinu za hitne službe. I najbitnije, niko ne vozi tim delom puta. Kod nas je suprotno. Odma se nađu pametni koji odmah startuju zaustavnu traku i to punim gasom. Vrlo često, policija to nemo posmatra.
    U tome prednjače beograđani i novosađani,valjda zato što samo oni umeju da voze.
    Nema edukacije,to se radi u školi. U praksi, žešće po džepu i naučiće se redu
  • B

    21.07.2024 19:01
    Predlog za kampanju
    Uvedite vinjete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.