Sutra vanredna sednica Skupštine Srbije: Među 60 tačaka i poskupljenje RTV-a i RTS-a

Prvo vanredno zasedanje Skupštine Srbije sa 60 tačaka dnevnog reda održaće se u utorak, 23. jul.
Sutra vanredna sednica Skupštine Srbije: Među 60 tačaka i poskupljenje RTV-a i RTS-a
Foto: 021.rs
Prva predložena tačka dnevnog reda je Predlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, a druga poskupljenje pretplate za javni servis.
Poslanici će razmatrati i izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Zakona o platnim uslugama i nekoliko zakona o zaduživanju.
Biće potvrđeno više međunarodnih sporazuma, izabrana guvernerka Narodne banke Srbije i predsednik Fiskalnog saveta, a razmatraće se i izveštaji o radu nezavisnih institucija.
 
Među 60 tačaka dnevnog reda nijedna se ne bavi nedavnom odlukom Vlade Srbije da usvoji Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Srbije i Evropske unije o strateškom partnerstvu u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila.
 
Poslanici će se izjasniti i o nekoliko kadrovskih rešenja za skupštinske odbore i delegacije.
  • Mirko

    22.07.2024 11:58
    Vanredna Skupština RS
    Pretplatu za RTS RTV trba ukinuti o litijum treba dase izjasni narod a ne pojedinci prodajte ono što je lično vaše gospodo "političari"
  • NN

    22.07.2024 09:30
    Ukinuti i RTS I RTV!
    Ne treba mi ništa od tih gluposti, a moram da plaćam!!!
  • Deda Lala

    22.07.2024 08:33
    Zaokruziti
    Mesecno po 1.000 dinarcica, sta je to za ovaj bogat narod! A tek za Loznicane, kad procuri litijum... mogli bi placati za sve gradjane! A program je vec sad "na nivou" (ocaja), sta ce tek biti kad poskupi?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.