Vladimir Đukanović: Nemačka pre tri godine opstruisala projekat "Jadar"

Poslanik SNS Vladimir Đukanović ocenio je danas da je Nemačka najjače evropska sila, da joj je litijum "nikad potrebniji", a da je pre tri godine pokušala da opstruiše projekat "Jadar".
On je u autorskom tekstu za Politiku napisao da je Nemcima bilo ključno da litijum ne ode u kineske ili ruske ruke, a da su priče o zaštiti životne sredine bile samo maska.
"Onog momenta kada su shvatili da srpski litijum neće pasti u kineske i ruske ruke, već da će njime isključivo Srbija raspolagati i odlučivati koliko će sirovine i kome izvoziti, odnosno kako će ga prerađivati i od njega dobijati finalne proizvode, tako se stalo sa opstrukcijama", piše Đukanović.
Prema njegovim rečima, srpska opozicija je nedosledna zato što se "do juče klela" u nemačkog kancelara Olafa Šolca, a nakon kancelarove posete Beogradu "na njega baca drvlje i kamenje".
 
Dodao je da momenat potpisivanja sporazuma sa Šolcom "Srbiju menja iz korena" i da je to ključna prekretnica za budućnost i razvoj zemlje.
 
Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila potpisan je u petak u Palati Srbija. Samitu o strateškim sirovinama i potpisivanju memoranduma je prisustvao nemački kancelar Šolc.
  • Nina

    22.07.2024 19:30
    E zemljo Srbijo
    Ovi naši političari prevazišli i Barona Minhauzena...
  • Čarapan

    22.07.2024 19:19
    A tamo se izjalovio....
    Pa mislili su da će brzo da dođu do Ukrajinskog litijuma kad ono šipak
  • Фата

    22.07.2024 13:48
    Има да производимо Супермен аутомобиле ,као што већ имамо приповетку Чардак ни на небу ни на земљи

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

VIDEO: Blokirani prelazi ka Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada četri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Gujon uputio protestno pismo turskoj televiziji

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je protestnim pismom upućenim glavnom uredniku turske nacionalne televizije (TRT) zbog najave emitovanja serije o Naseru Oriću.