"Kreni-promeni": Država daje više novca za električnu "pandu" nego za prvo dete

Pokret "Kreni-promeni" reagovao je na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će subvencija za električni automobil biti 5.000 evra.
"Kreni-promeni": Država daje više novca za električnu "pandu" nego za prvo dete
Foto: Pixabay
Kako je saopštio ovaj pokret, naknada porodiljama za dete znatno je manja od najavljene subvencije za električni automobil.
 
Naveli su da naknada za prvorođeno dete iznosi 371.614 dinara, a za drugorođeno dete 329.643 dinara, dok će subvencija za električni automobil iz Kragujevca biti 5.000 evra (594.442 dinara), iako je još u januaru najavljeno da će podsticaj za porodilje biti povećan na 500.000, odnosno 600.000 dinara.
Istakli su da naknada za porodilje još nije podignuta, iako je obećano da će to biti urađeno u aprilu i maju ove godine.
 
"Tek sada su urađeni predlozi za izmene propisa koji se najavljuju za oktobar", naglasili su u saopštenju iz pokreta "Kreni-promeni".
Zapitali su i "da li će deca koja se rode do oktobra biti uskraćena za najavljeno povećanje".
 
Kompanija FCA Srbija je u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu počela probnu proizvodnju električnog modela automobila "fiat grande panda", dok je početak serijske proizvodnje planiran za dva meseca. 
 
Prethodno je predsednik Vučić najavio da će svaki građanin Srbije koji bude želeo da kupi električni automobil koji se bude proizvodio u Kragujevcu, dobiti od države "poklon od 5.000 evra".
 
"Ako košta automobil 22 ili 23 hiljade, imate pet hiljada od nas, svaki kupac", obećao je predsednik.
  • Steva

    23.07.2024 16:39
    Jel vi znate gde ste krenuli a mi znamo da ništa niste promenili.
  • К

    23.07.2024 16:01
    @Anti
    Свако жели да има децу из љубави али новчана помоћ је тековина сваког одговорног и цивилизованог друштва. У осталом то су паре свих грађана које се скупљају од разних намета и нико нема права да их присваја и говори ја дајем и сл. Тако да је ваша флоскула одавно излишена и није на месту! Дати 5000 Еура за Аутомобил док дечији додатци су најнижи у Европи је неодговорно безобразно и вређање породице као и интелигенције сваког грађанина Србије!
  • Milovan

    23.07.2024 13:00
    Ovi bar nešto daju.Oni prošli ništa samo su uzimali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f