Majci dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" zaplenjen automobil

Izvršitelji su zaplenili automobil majke dečaka koji je prošle godine počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, potvrdili su njeni advokati.
Majci dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" zaplenjen automobil
Foto: 021.rs
"To je postupak prinudne naplate koji je pokrenut pre nekog vremena i sada se realizuje. U pitanju je naplata advokatskih troškova kolege Božovića (Ognjen) koji zastupa porodice oštećenih. Oni su u parničnom postupku podneli zahtev za naknadu štete, pa i neke privremene mere. Jedino što je došlo sada na realizaciju jeste njegov troškovnik advokatski", potvrdila je za Euronews Srbija Irina Borović, koja zastupa porodicu dečaka u krivičnom postupku.
Ona je navela da su porodici dečaka koji je počinio masovno ubistvo blokirani svi računi i da je zaplena automobila bila jedini put kojim su mogli da se namire troškovi.
 
Advokat Ognjen Božović za Tanjug je izjavio da je Viši sud u Beogradu opredelio troškove postupka privremene mere i doneo Rešenje o tome, a kako M. K. nije izmirila te troškove, izvršitelji su zaplenili njen automobil u postupku naplate.
Parničnom postupku po tužbi 27 članova porodice ubijenih, prethodio je postupak određivanje mere radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, te je roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo zabranjeno da otuđe i opterete nepokretnosti, među kojima je bio i automobil.
 
Protiv roditelja dečaka vodi se pet parničnih postupaka po tužbama članova porodica ubijenih i ranjenih, a za naknadu nematerijalne štete. Takođe protiv njih se vodi i krivični postupak koji je odlukom suda zatvoren za javnost radi zaštite maloletnih žrtava.
  • Da

    24.07.2024 08:10
    Da
    moje dete počini ovakav zločin,osudio bih ga,izvinio,saosećao,…ali nikako se nebi osećao krivim niti ima za sta da mi se sudi,sem da sam mu lično dao oruzije nagovarao i sl.
  • Hm

    23.07.2024 21:23
    Hm
    Ide li ovo sve u zaborav? Sve manje informacija.
  • BGD 011

    23.07.2024 21:06
    Odgovornost drzave postoji
    Sistem snosi deo odgovornosti za pocinjena ubistva jer sistemski 12 godina "truje" decu i narod preko Pinka i tabloida koji vlast podrzavaju i kojekakvim rijaliti programima. Pa neka drzava plati advokate, jer ova zaplena je da bi se naplatili advokati koji su tuzili oca i majku maloletnog ubice. A cudno je sto niko nije podigao optuznicu protiv drzave Srbije sto je dozvolila da pojedine tv i drzavni tabloidi sto su svojom propagandom doveli do ovakvog ponasanja maloletnog ubice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.