Poslanici i danas o Deklaraciji, pretplati za RTV i RTS, a verovatno i o litijumu

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda.
Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.
Prema njegovim rečima, u Deklaraciji se navodi da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da postoji neophodnost održavanja Svesrpskog sabora jednom u dve godine, kao i da će se realizovati proces nacionalnog pomirenja.
Deklaracija je usvojena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu, a u skupštini Republike Srpske 2. jula.
 
Inače, poslanici na ovoj vanrednoj sednici, koja jepočela juče, treba da razmatraju 60 tačaka dnevnog reda, među kojima je i poskupljenje takse za RTV i RTS, zaduženje države u ukupnom iznosu od 1,2 milijarde evra, izmena zakona o stanovima za bezbednjake i drugo.
 
Iako litijum nije na dnevnom redu, o njemu se juče najviše raspravljalo.
  • Ana

    24.07.2024 13:53
    Pretplata
    Placamo rts i kablovsku !
  • Nema RTV-a ?

    24.07.2024 13:09
    Može li neko da napiše dali zna zašto nema RTV1 i RTV2 poslednjih 10 dana ?
    Proverio sam na još 2 poznanika koji imaju običnu digitalnu tv kao i ja, i oni već 10 dana nemaju RTV1 i RTV2.
    Ima samo RTV i piše tekst satnice programa ali crn ekran, nema ništa.
    Meni su nestali pre 10 dana u 1 sekundu, dok ostale programe imam. Ali i kod ova 2 poznanika nema isto RTV1 i RTV2 već 10 dana.
    Zna li neko za ovo ?
  • Građanin

    24.07.2024 11:12
    VRATITE PARE ! DUG JE DUG !
    Vlasti Srbije da vrate POZAJMLJENE PARE PENZIONERIMA. Pare su pozajmljene od penzionera za spašavanje države Srbije OD BANKROTA i treba da se vrate zajmodavcima! Takođe i pare od prodaje banja i fabrika koje su se pravile od novca PIO Fonda (odnosi se i na većinu zdravstvenih ustanova, ustanova kulture, autoputeva, vodovodno kanalizacionih mreža, HE Đerdapa..). Da se ukinu 'kazneni poeni' za odlazak u penziju jer su doneti za RETROAKTIVNI PERIOD i da se isplati novac oštećenima. Da se isplate AKCIJE zaposlenima u EPS-u sa zakašnjenjem od DVADESET GODINA! PRVO VRATITE PARE PA SE ONDA BAVITE MEGALOMANSKIM PROJEKTIMA od kojih običan narod NEMA NIKAKVE KORISTI !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.