ANKETA: Da li biste kupili kragujevačku "pandu"?

Novi električni automobil "fiat grande panda" počeće da se proizvodi u Kragujevcu.
O ovom automobilu se mnogo govorilo prethodnih dana, a njegova proizvodnja u Kragujevcu predstavljena je kao velika stvar za Srbiju. 
 
"Fijat grande panda" inspirisan je modelom iz osamdesetih godina prošlog veka. Proizvodiće se u dve verzije - električnoj i hibridnoj. Najpre će biti plasiran na tržište Evrope, a potom na Bliski Istok i Afriku. 

Početna cena za ovaj automobil je oko 25.000 evra, a u Srbiji bi koštao oko 18.000.

Automobil koji će se proizvoditi u Kragujevcu spada u automobile B segmenta, ima manje od četiri metra dužen, a visina je 1,57 metara. Prtljažnik ima zapreminu od 361 litra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će svaki građanin Srbije koji želi da kupi novu "pandu", od države dobiti "na poklon 5.000 evra". 
 
"Ako košta automobil 22.000 ili 23.000, imate pet hiljada od nas, svaki kupac", obećao je predsednik.
 
Pokret Kreni-promeni je reagovao na ovo obećanje, poručujući da su najavljene subvencije za električni automobil znatno manje od naknada za porodilje.
 
U anketi nam recite da li biste kupili ovaj automobil, a u komentarima obrazložite svoj stav.

Anketa

Da li biste kupili kragujevačku "pandu"?

  • Penzioner

    02.08.2024 07:47
    Grande Panda
    Penzioner sam. Treba mi auto. Zbog finansija sam spreman da za auto izdvojim od 1200 do 1500 €. Može da se lep auto za te pare.
  • Geza von Delvidek

    28.07.2024 07:04
    Jedva cekam
    Da nam se otvori rudnik Jadar i fabrika litijumskih baterija. I onda kupim odma' nov set tih baterija i da ih lepo metnem kao rezervu u krovni kofer. I onda mogu duplo da predjem. A tek kad budemo imali nuklearku, ima da se vozam po NS i da pravim guzvu po gradu i nerviram dodjose sa besnim Audijevima.
  • Goran

    27.07.2024 21:21
    Fiat grande panda
    Po toj ceni od 18.000 nece ga niko u evropi kupiti, mozda bogati kao igračku svojoj deci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.