Bebac traži da se smeni ministarka Đurđević Stamenkovski zbog relativizovanja akušerskog nasilja

Roditeljski portal Bebac tražio je od predsednika Vlade Miloša Vučevića da smeni ministarku za brigu o porodici i demografiju Milicu Đurđević Stamenkovski zbog relativizovanja akušerskog nasilja.
Bebac traži da se smeni ministarka Đurđević Stamenkovski zbog relativizovanja akušerskog nasilja
Foto: 021.rs
Ministarka je u utorak izjavila da se "20 godina vodi kampanja protiv rađanja dece u Srbiji, i to je deo globalne agende. I zato se potencira i akušersko nasilje, i loše stanje u porodilištima, i loša hrana, i zato se na tome uporno insistira".
 
Bebac je u saopštenju naveo da je ta "neprimerena i neodgovorna izjava, ne samo uvredljiva za sve trudnice, majke i stručnjake koji se godinama bore za poboljšanje uslova u porodilištima, već je i duboko zabrinjavajuća jer dolazi od osobe koja je na čelu Ministarstva zaduženog za brigu o porodici i demografiju".
Ocenili su da se takvom izjavom ministarka diskvalifikovala kao ozbiljna sagovornica i saveznica u borbi za ženska prava i bolje uslove u porodilištima, te pokazala da "nije dorasla funkciji koju obavlja".
"Umesto da se bavi rešavanjem stvarnih problema sa kojima se suočavaju porodice u Srbiji, ministarka se upustila u širenje teorija zavere i dezinformacija što je nedopustivo za nekoga ko je na tako visokoj državnoj funkciji. Stoga, zahtevamo od Vas da hitno razrešite dužnosti ministarku, jer u našoj zemlji ne smemo da gajimo teoretičare zavere na najvišim pozicijama vlasti”, poručio je Bebac Vučeviću.
 
Pozvali su i ministarku Milicu Đurđević Stamenkovski da podnese ostavku da bi na njeno mesto došla osoba koja istinski želi da poboljša uslove u porodilištima u Srbiji.
  • Mila

    28.07.2024 11:43
    Uz dužno poštovanje, Milica bi pre nego što nešto kaže trebala da se konsultuje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Milošem Vučevićem kao i sa ostalima koji su mnogo pametniji i iskusniji da ne bi dolazila u ovakve situacije. Ja joj lično zameram što je rekla da vrtići treba da rade subotom, pa valjda ta deca nekada treba da budu sa svojim roditeljima koji hoce da im pruže svoju ljubav, a i ti prosvetni radnici imaju svoju ličnu decu kojoj treba da se posvete bar subotom i nedeljom pošto se ostalim danima maksimalno posvete deci u vrtiću i svaka im čast na tome, trebali bi da budu mnogo više plaćeni koliko rade i trude se. Dečije delikvencije je sve više zato što deca provode malo vremena sa svojim roditeljima, treba se više posvetiti tome da deca što više vremena provode sa svojom roditeljima. Trebalo bi malo više da razmišlja šta priča da opet uskoro ne dođe u situaciju da hoće da je smene, a i to da se dogodi.
  • Dežurno gunđalo

    25.07.2024 08:29
    SMENA!!
    Eto šta se dešava kad ministarstvima rukovode partijski podobni, a sve samo ne stručni i sposobni...
  • Duda

    24.07.2024 21:13
    Nije trebala ni biti postavljena,ali cela nazovi država ima kadrove na "zavidnom nivou".Bolje bi zemljom upravljala družina Alan Forda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.