Vujović: Uzbunjivanje javnosti povodom projekta "Jadar" vođeno je ličnim interesima

Pokušaji uzbunjivanja javnosti povodom projekta "Jadar" neodgovornih pojedinaca, u čije vreme je kompanija Rio Tinto i dovedena u Srbiju, vođena je očigledno njihovim ličnim interesima.
Vujović: Uzbunjivanje javnosti povodom projekta "Jadar" vođeno je ličnim interesima
Foto: 021.rs
To je rekla potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.
 
Ministarka je navela da strani lobisti, u želji da zaštite svoje resurse i tržišta, često nalaze glasnogovornike među domaćom opozicijom ili privrednicima čiji su biznisi "cvetali u vreme DS-a", a danas ne prezaju ni od toga da, iako ne raspolažu činjenicama i dokazima, iznose beskrupulozne laži, saopšteno je iz ministarstva.
"Neobjašnjivo je da čak i oni koji su svojevremeno glasno isticali korist projekta 'Jadar', danas daju sebi za pravo da bez argumenata uzbunjuju deo građana i osporavaju ga. U kreiranju dimnih zavesa ipak prednjače propali političari, a njihovi sledbenici idu još dalje, pa uz urlike i povike, prete ubistvima, proganjaju članove porodica i satanizuju predstavnike aktuelne vlasti i projekat koji, ako se realizuje uz najviše ekološke standarde, može da donese bolju budućnost za Srbiju", navela je Vujović.
 
Naglasila je da je upravo sada istorijski momenat da se Srbija probudi i digne protiv takvih sramotnih pojava.
"Jer, dok se u Srbiji vode uzavrele debate i dok se blate predstavnici aktuelne vlasti koji i nisu učestvovali u dovođenju kompanije Rio Tinto, u drugim evropskim državama marljivo se radi na korišćenju rudnih bogatstava", rekla je ministarka.
 
Vujović je rekla da će za razliku od njih (opozicionih predstavnika), ova vlast ostati odgovorna.
 
Istakla je da će se sagledati svi argumenti o bezbednoj eksploataciji jadarita, i da vlast neće dozvoliti dalju realizaciju projekta bez apsolutnog i beskompromisnog poštovanja visokih standarda zaštite životne sredine.
 
"Kada čujemo reč struke, konačnu reč će dati građani. Građani će odlučiti o potencijalnom ubrzanom ekonomskom razvoju Srbije, a time i o svojoj budućnosti", poručila je ministarka.
  • Rale

    27.07.2024 22:12
    Istina
    Jedva čekam izbore..
  • NN

    26.07.2024 10:11
    Daj ćuti
    sramota me da čitam!
    Kakva kampanja, samo novac vam je bitan, za otrove baš vas briga.
    Svi marš iz Srbije zajedno sa Rio Tintom !
  • Aleksej

    26.07.2024 06:54
    Xexe
    Ova ministarka uliva poverenje ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.