Brnabić najavila formiranje parlamentarne komisije za litijum i posetu Nemačkoj i Finskoj

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je danas formiranje parlamentarne komisije u vezi sa litijumom i pozvala opoziciju da učestvuje u njenom radu.
Ona je za RTS kazala da će raditi i na organizovanju posete parlamentarne delegacije Nemačkoj i Finskoj kako bi tamo videli sve aktivnosti tih država u vezi sa litijumom.
Založila se i za argumentovanu raspravu u Skupštini Srbije i pozvala opoziciju da po pitanju litijuma "spusti loptu".
"Nemojte da poltizujete, hajde da pričamo na osnovu činjenica", kazala je Brnabić koja je i funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke.
 
"Pozivam još jednom sve parlamentarne grupe, ako su zaista zainteresovne za ovu temu, da napravimo parlamentarnu komisiju koja će imati neku vrstu nadzora, da pozovemo eksperte, a da ne rizikujemo šansu da Srbija bude zemlja koje će biti izvor stabilnosti i ključni izvoznik u Evropi", podvukla je ona.
 
Brnabić je dodala i da "smo svi zainteresovani za zaštitu životne sredine, hajde da vidimo kako zajedno da uradimo, da uspostavimo kontrolne mehanizme i pozivam ljude da daju predloge, da vidimo kako da napravimo kontrolu".
 
"U naredih 100 godina da budemo ti koji izvoze strateške proizvode, to je ono što je važno. To je plan za naredna dva-tri meseca", kaže Brnabić.
 
  • Boro iz Pobede

    26.07.2024 15:45
    Ponavljačica

    Koji narod? Narod koji za dve crvene prodaje glas i obraz i oca bi prodao za dve crvene!
  • Monteri iz Jajca

    26.07.2024 15:42
    Kakav je to priča kada nema na kraju hvala našem predsedniku? Zao mi što sam čitao bez toga!
  • Akademac

    26.07.2024 14:56
    Ponavljačica
    Ana, uzmi ponovo pročitaj šta su stručna javnost i narod u pisanoj formi dostavili vlastima pre dve godine. Znaš da su tada rekli odlučno NE, a sada su još odlučniji u protivljenju projektu "Jadar". Inaćenje vlasti sa narodom samo izaziva još veći bes, a pogotovu što vlast traži da narod prihvati da ga trujete u sopstvenoj zemlji. To nikada neće proći. Izmišljanjem ovih "krivina", vlast sam još više se bruka. Ponižavanje naroda je opasna stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.