Vučević: Nema razloga za smenu ministarke Đurđević Stamenkovski, nije napravila nikakav prekršaj

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da nema razloga za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski.
Roditeljski portal Bebac iz Novog Sada nedavno je tražio od Vučevića da smeni Đurđević Stamenkovski zbog "relativizovanja akušerskog nasilja", dok je ona potom saopštila da je njena izjava pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.
 
Vučević je kazao da je juče na sednici Vlade ministarka "stavila svoj mandat na raspolaganje".
"Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu. Neću da ulazim u ono što se dešava na društvenim mrežama, poput mimova i šala, možda je nekima to duhovito, ali po meni ona nije napravila nikakav prekršaj", kazao je Vučević.
 
Podsetimo, ministarka je ranije izjavila da su priče o akušerskom nasilju i lošim uslovima u porodilištima "deo globalne agende protiv rađanja u Srbiji".
Podsetimo, ministarka je ranije izjavila da su priče o akušerskom nasilju i lošim uslovima u porodilištima "deo globalne agende protiv rađanja u Srbiji".
 
Zbog ove izjave roditeljski portal Bebac tražio je od Vučevića da smeni Đurđević Stamenkovski jer je relativizovala akušersko nasilje.
 
Bebac je u saopštenju naveo da je ta "neprimerena i neodgovorna izjava, ne samo uvredljiva za sve trudnice, majke i stručnjake koji se godinama bore za poboljšanje uslova u porodilištima, već je i duboko zabrinjavajuća jer dolazi od osobe koja je na čelu Ministarstva zaduženog za brigu o porodici i demografiju".
 
Ocenili su da se takvom izjavom ministarka diskvalifikovala kao ozbiljna sagovornica i saveznica u borbi za ženska prava i bolje uslove u porodilištima, te pokazala da "nije dorasla funkciji koju obavlja".
 
Potom je Đurđević Stamenkovski saopštila da je njena izjava ne temu akušerskog nasilja pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.
  • Obican citalac

    26.07.2024 17:33
    Primer za ugled
    Naravno da nema razloga kad se i ponasanjem i vokabularom tako lepo uklopila u napredno-radikalsku druzinu pod imenom vlada !
  • Zumzum

    26.07.2024 16:26
    Vučević sluzi kao bilbord u vladi,nista se ne pita i vise se sluša ona Milunka sa Pinka nego on.....
  • Plivač

    26.07.2024 16:21
    Reka
    Pa Miličica samo odlično pliva u blatu koji mnogi smatraju lekovitim. Pa ovde većina veruje da je to što će i danas sunce zaći deo globalne agende protiv Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.