Vučić: Srbija među zemljama sa najvećim nagradama za medalje na OI, zbog toga nam zavide

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija među prvih sedam zemalja u svetu po visini nagrada za sportiste koji osvoje medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Zbog toga nam zavide iz mnogo razvijenijih zemalja, ne samo iz regiona", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u "Srpskoj kući" u Parizu.

On je ocenio da je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara sinoć bila za različite ukuse, kao i da je bilo delova koji se nekima možda nisu sviđali, ali da mediji u Srbiji o tome pišu u zavisnosti pod čijim su uticajem, da li su "proruski" ili "prozapadni".
"U svim našim medijima proruskim vidite samo negativne tekstove o Olimpijadi, ovi drugi su dobili nalog da pišu sve pozitivno", smatra Vučić.
 
Vučić, koji je u Parizu prisustvovao otvaranju OI, kaže da je razgovarao sa većinom sportista pre nego što su došli na Olimpijadu, kao i da srpske ekipe odlikuje to što nema "kupljenih sportista", odnosno sportista iz drugih zemalja kojima je dato državljanstvo samo da bi predstavljali Srbiju.
  • Дуле

    31.07.2024 22:26
    Зна он да ћемо освојити пар медаља
  • Mirko

    31.07.2024 13:14
    Vv
    27.07.2024 • 22:49

    Treba nagraditi i sportiste za uspeh, to je za pohvalu!
    Ali da bi nam neko stvarno zavideo treba da budemo medju prvih sedam po ulaganju i obrazovanje, nauku, inovacije, razvoj i zdravstvo. Tek onda ima stimulisacija sporta ima neki smisao.


    Ma koga u ovakvim državama briga za nauku, naučnike, inovacije? Ni mafijašku vlast, ni zombirano stanovništvo ispranog mozga koje jedino zna za hleba i igara.
  • Fantom iz opere

    31.07.2024 10:30
    Nije nego
    Jbt, tonibleri, kako ste šupljomozgi. Udarate negativne na komentare, a ni ne kontate koliko jeda licemerni lažov ne može da živi, a da ne slaže čim zine. Ne kupujemo sportiste? Pa pročešljajte spisak svih srpskih olimpijaca, pa mi recite da nema takvih. Ali vi ste kao plavuša koja iz mračne sobe uzdiše uz "laži laži Pinokio".
    Volite da se natrćite, eto vam ga. Kao mafijaški bos. Kolko treba? Tiršova 2? Nema frke. Kažite gospođo, bolesno dete? Šalji sms, šta se vođi žališ. Kolko ari zemlje? Dođi kinez, evo ti pa maltletiraj raju. Jer raja je marva, pomisli on i izračuna procenat. Kinez, treba nam pozajmica. Nije frka ako i ne vtatimo, reci šta treba, poklanjam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija