Za danas završeno zasedanje Skupštine: Isključen mikrofon Danijeli Nestorović, Milivojeviću opomena

Današnje zasedanje skupštine Srbije završeno je u 18 sati, a nastavak vanredne sednice parlamenta zakazan je za sutra.
 Za danas završeno zasedanje Skupštine: Isključen mikrofon Danijeli Nestorović, Milivojeviću opomena
Foto: 021.rs
Dosadašni tok rasprave obeležila je u velikoj meri rasprava o litijumu, mada to nije na dnevnom redu među 60 tačaka, od kojih je prva Dekaracija sa Svesrpskog sabora, a o kojima se raspravlja objedinjeno.
 
Na kraju današnjeg zasedanja ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić optužio je poslanike pokreta Ekološki ustanak da su "lažni ekolozi i da nisu organizovali proteste zbog ugrožavanja životne sredine kada je njihov kum sekao stabla radi građevinskih radova, kao i da se njihovi protesti unajmljuju".
Na samom početku popodnevnog dela, predsednica skupštine Ana Brnabić isključila je mikrofon poslanici Ekološkog ustanka Danijeli Nestorović, nakon što je ona ponovila optužbe da je vlast korumpirana i da radi za kompaniju Rio Tinto.
 
Nestorović je između ostalog rekla da vlast ne misli na građane, već na sopstvene džepove.
"Za vas je Rio Tinto trend, a kad se bude saznalo koliko ste dobili novca...", rekla je Nestorović pre nego što joj je Brnabić isključila mikrofon.
 
"Ajde dosta. Ajde dosta na šta liči da optužujete. Jel imate dokaze, ako imate podnesite tužbe. Četiri dana neistina, dosta je", rekla je Brnabić.
 
Nestorović je odgovorila da će ukoliko pronađe dokaze svakako podneti prijavu što je Brnabić protumačila kao priznanje da dokaza nema.
 
Milivojević dobio opomenu
 
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević dobio je opomenu u poslepodnevnom delu zasedanja nakon što je rekao da je vladajući režim odnosom prema Srbima u Hrvatskoj stao "na stranu politike Nezavisne države Hrvatske".
 
Deklaraciju o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda nazvao je "režimskim pamfletom Rio Tinto koalicije", te da je nazvana svesrpskom iako su je predložili članovi stranke čija ekspozitura na Kosovu - Srpska lista - polaže zakletvu pred Aljbinom Kurtijem.
 
"Kako se neki dokument može nazvati sverspskim, a predlažu ga članovi stranke koji sa Aljbinom Kurtijem rade na stvaranju Velike Albanije? Kako se može nazvati sverspskim neki dokument kada su svesno isključeni Srbi iz Hrvatske, čime režim Vučića staje na stranu režima Nezavisne države Hrvatske i Anta Pavelića", naveo je Milivojević, nakon čega ga je Ana Brnabić prekinula i opomenula.
 
Ona je rekla da kazne naplaćene posle opomena idu u fond solidarnosti, te da će biti nešto korisno od toga što Milivojević govori.
  • Samo

    30.07.2024 08:12
    Samo
    ULICA sa ovom SNS bagrom!!! Svaka čast Opoziciji!!!
  • Lažni ekolog

    30.07.2024 05:50
    Žuti Vesaro
    Možda su ekolozi lažni, ali su protesti pravi!
    I da se zna najveći junak među sportistima Srbije je Vladimir Štimac, koji je održao govor protiv uništavanja otadžbine.
    Neka se oglase i olimpijci ako imaju m..a!
  • zzz

    29.07.2024 19:28
    Nema sumnje
    Skupštinska prepucavanja nemaju svrhu. Nazadnjaci i praporci mogu da izglasaju sve što im padne na pamet. Jedini izlaz je u upornim protestima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija