Mladi hemičari iz Srbije osvojili četiri medalje na olimpijadi u Saudijskoj Arabiji

Mladi hemičari iz Srbije osvojili su četiri medalje u Saudijskoj Arabiji, na međunarodnoj hemijskoj olimpijadi srednjoškolaca, saopštilo je Srpsko hemijsko društvo.
Tim Srbije, koji su u Rijadu predstavljala četvorica gimnazijalaca, osvojio je jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju, piše u saopštenju.
Učenik beogradske Matematičke gimnazije Janko Popović osvojio je zlatnu medalju, Lazaru Lazareviću iz valjevske gimnazije i Bogdanu Egeru iz Osme beogradske gimnazije pripale su srebrne medalje, a Dušanu Đurđeviću iz gimnazije u Ćupriji bronzana.
Na takmičenju je učestvovalo 87 država i skoro 350 učenika.
 
Rukovodilac i glavni mentor tima bio je redovni profesor beogradskog Hemijskog fakulteta u penziji Dušan Sladić, a pripreme učenika vodio je i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Niko Radulović.
  • Марта

    30.07.2024 09:28
    ...
    Пуно деце донесоше медаље на разним научним такмичењима. Како се нико из Министарства просвете не сети новчано да награди и њих и менторе и школе одакле деца долазе?
    Шта би фалило да се рецимо школа из Ћуприје награди неком опремом за хемијски кабинет?
  • Milan

    30.07.2024 09:07
    Čestitke!
  • Jedna od mnogih

    30.07.2024 08:10
    Bravo
    Bravo deco, čestitam! Čestitam i vašim nastavnicima i roditeljima. Sve što naučite, učite za sebe a na ponos svih nas koje predstavljate. Srećno i uspešno u daljem rastu i životu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija