Orkestrirana kampanja u tabloidima protiv Tamare Skrozze

Protiv zamenice glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Fonet Tamare Skrozze vodi se orkestrirana kampanju spinovanja u privatnim televizijama i tabloidama.
Orkestrirana kampanja u tabloidima protiv Tamare Skrozze
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Agencija FoNet najoštrije protestuje i osuđuje kampanju, za koju navode da je ifabrikovana u pripagandnim centrima vlasti. 
 
Kako se navodi, Skroza je najgrublje i neutemeljeno stavljena u kontekst dehumanizacije i pretnji smrću šefa države.
Pozivajući se na deo Skrozzine izjave u televizijskoj emisiji "Da sam ja neko" o događajima u noći između 5. i 6.oktobra 2000. godine, istrgunutu iz konteksta, u kojoj se ne pominju ničije ime i funkcija i u kojoj nema nikakvog poziva na nasilje, ovi mediji, očigledno dirigovani iz jednog centra, od nje prave metu i direktno je izlažu životnoj opasnosti, navodi se u saopštenju.
 
"Koristeći nedavni pokušaj atentata na Donalda Trampa, medijsko-propagandni aparat vlasti koncipira kampanju da je po istom obrascu i predsednik Srbije izložen dehumanizaciji i pretnjama po život i uporno nastavlja da kreira atmosferu obračuna sa neistomišljenicima, što pokazuje i bezočni i opasni napad na Skrozzu", navodi se.
U nameri odvraćanja pažnje javnosti svaki put kada je vlast na velikim iskušenjima, medijski centri moći i spin doktori, po oprobanom receptu, pojačavaju horsku proizvodnju neprijatelja iz redova ovih koji su prepoznati po kritičkom mišljenju, profesionalnom i etičkom novinarstvu, poput Skrozze, najnagrađivanije novinarke u Srbiji, ukazuje se.
 
Povodom napada na Skrozzu, Novinska agencija FoNet očekuje hitnu i neizostavnu reakciju i osudu resornog ministarstva, novinarskih i medijskih uduženja, Stalne radne grupe za bezbednost novinara, Delegacije Evropske unije i Misije OEBS u Srbiji.
 
"U slučaju bilo kakvih daljih napada na Skrozzu i eventualnih posledica koje iz toga mogu da proisteknu, Novinska agencija FoNet će smatrati odgovornim pre svega inspiratore ove kampanje iz krugova vlasti, a potom i njihove medijske izvođače radova. Novinska agencija FoNet će o napadima na Skrozzu obavestiti Međunarodnu federaciju novinara, Reportere bez granica i Komitet za zaštitu novinara", zaključuje se u saopštenju.
  • Portir

    31.07.2024 07:06
    I rezim i opozicija koriste iste metode komunikacije sa politickim protivnicima. Verbalno nasilje je svuda oko nas, a neki zemljaci se trude da nas prevedu u neverbalno nasilje.
  • Šta

    30.07.2024 13:04
    Da kaže
    Narod protiv koga se vodi litijumske haranga, kako se pravno vodi taj masovni zločin protiv života i zdravlja celog naroda?
  • Novosađanka

    30.07.2024 12:24
    Gebels
    Ovo mora da prestane!Dosta više crtanja meta neistomišljenicima režima i to podmetanjem lažnih izjava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija