Načelnik Milić pokazao spisak dece pred kamerama: Slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo je slučaj objavljivanja spiska dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a koji je javno pokazao načelnik beogradske policije Veselin Milić na konferenciji za medije
Ovu informaciju za N1 potvrdilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je vodilo ovaj predmet do nedavno.
 
U svom odgovoru za N1 Prvo osnovno javno tužilaštvo navodi:
"Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu u postupku rešavanja sukoba nadležnosti između Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 28.05.2024. godine donelo rešenje kojim je odučeno da je za postupanje po podnetoj krivičnoj prijavi advokata S.R. podnetoj protiv V.M, načelnika Policijske uprave za grad Beograd, zbog krivičnog dela Nesavestan rad u službi nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije".
N1 podseća da je 3. maja 2023. na konferenciji za medije nakon masovnog ubistva u Ribnikaru načelnik beogradske policije Veselin Milić, kako se tereti krivičnom prijavom, "nesavesno radio u službi" i "neovlašćeno objavio i prikazao tuđe spise", a krivičnu prijavu protiv njega podneli su roditelji stradale dece u masovnom ubistvu.
 
Predmet je mesecima bio u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a istraga u tom slučaju nije odmicala, jer Sektor unutrašnje kontrole MUP-a nije dostavljao potrebna obaveštenja na zahtev tog tužilaštva, kako bi ono preduzelo dalje korake, čak ni nakon više njihovih urgencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija