Seka Sablić: Masovni protesti građana daju nadu da će vlast odustati od kopanja litijuma

Glumica i ekološka aktivistkinja Jelisaveta Seka Sablić izjavila je danas da masovni protesti građana daju nadu da će vlast morati da odustane od otvaranja rudnika litijuma.
Sablić je agenciji Beta kazala da se vlast ponaša bahato i da je otvaranje rudnika litijuma u Jadru usmereno protiv opstanka naroda. 
"Vlast se ponaša moćno i bahato i njima više niko ništa ne veruje. Oni su daleko dogurali po pitanju otvaranja rudnika i morali bi svi da ustanemo i da ih u tome sprečimo. Narod mora da se malo zamisli i svi oni koji su do sada ćutali trebalo bi da dignu glas protiv rudarenja", rekla je Sablić. 
Proteklih dana u desetak gradova (Loznica, Valjevo, Ljig, Barajevo, Bogatić, Kraljevo, Negotin, Šabac, Arilje, Aranđelovac) održani su masovni protesti građana protiv litijuma. 
 
Za 10. avgust zakazan je protest i u Beogradu.
  • Zdenka

    31.07.2024 09:11
    @Tanja
    Botino nelupetaj! Tona cvaraka je skuplja od tone litijuma ako nisi znala. U ovako bogatoj zemlji ti podržavaš otrov umesto hranu vodu i prirodu! Sram te bilo…ali za pare vi bi prodali i naj rodjenije samo kada obolis onda nista ne pomaže!
  • Zdenka

    31.07.2024 09:10
    @Tanja
    Botino nelupetaj! Tona cvaraka je skuplja od tone litijuma ako nisi znala. U ovako bogatoj zemlji ti podržavaš otrov umesto hranu vodu i prirodu! Sram te bilo…ali za pare vi bi prodali i naj rodjenije samo kada obolis onda nista ne pomaže!
  • Tanja

    30.07.2024 17:35
    Litijum
    A šta Vam smeta litijum..ja jesam za litijum.. Za napredak, za bogatiju zemlju, a vi našli Seku Sabljić... Da probudi emocije... Baš ste smešni... BOLI vas briga za litijum i da kopaju po vašoj bašti, toliko je providno bojite se da SRBIJA još više napreduje.. VI bi nju u bunar... Kakav ste vi narod...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f