Zašto je Vulin išao u Iran: "Vučiću bliski autokratski režimi, Srbija pod njim kao prase u Teheranu"

Prirodni sagovornici predsednika Srbije Aleksandra Vučića su autokratski i nedemokratski režimi.
Zašto je Vulin išao u Iran: "Vučiću bliski autokratski režimi, Srbija pod njim kao prase u Teheranu"
Foto: 021.rs
Tako ocenjuju sagovornici Danasa, komentarišući odlazak potpredsednika Vlade Aleksandara Vulina u Teheran povodom inauguracije predsednika Irana Masuda Pezeškijana.
 
Vulin je posetio Srpski kutak u Narodnoj biblioteci i Arhivu Irana i razgovarao sa direktorom biblioteke Ali Rizom Moktarpurom.
Ovaj Vulinov odlazak za Nemanju Miloševića, predsednika Glasa, predstavlja kontinuitet u razvoju bliskih, prijateljskih odnosa sa zemljom u kojoj su "ne tako davno ubijali mlade žene i devojke koje nisu pristajale na zabrađivanje i gušenje sopstvenih sloboda".
 
"Da li postoji nešto iza ovih učestalih obilazaka Irana, nešto van protokola i diplomatskih poslova? Deluje da Vučić ima potrebu da održava bliske kontakte sa svim viđenijim autokratskim i nedemokratskim režimima u svetu. No, verovatno da to nije jedini poriv. Nešto je tu i do predsednikove opsesivne želje da nadmaši Tita. Zato Tamara Vučić u ovim danima obilazi neke zemlje Nesvrstanih, zato je Vulin u Iranu, a Vučić je bio na otvaranju Igara u Parizu", primećuje Milošević.
Kako dodaje, svako igra svoju ulogu u Vučićevom mizanscenu diplomatije.
 
"Cela njegova vladavina izgleda kao rolerkoster međunarodnih odnosa - danas potpisujem zajedničku budućnost s Kinom, sutra dajem Nemcima litijum, prekosutra sam već poslao specijalnog izaslanika u Iran, a sve vreme šaljem oružje i municiju u Ukrajinu a u Srbiji širim besomučnu prorusku propagandu. Ukratko, bućkuriš. Tako je i ova Vulinova poseta deo tog bućkuriša, uz opasku da je Vulin u Iranu kao riba u vodi. Srbija pod Vučićem je, nažalost, kao prase u Teheranu", ističe Milošević.
 
Za Aleksandra Olenika, advokata i člana predsedništva LSV Vojvođani, Vučićevi sagovornici su represivni, autokratski, nedemokratski, konzervarivni i versko-fundamenetalistički režimi, jer "on naše društvo vodi u istom smeru".
 
Slanje svojih najbližih saradnika u Iran, izražava se stav suprotan evro-atlantskim integracijama i time se nanosi šteta vitalnim intresima građana Srbije“, ukazuje Olenik.
  • predrag

    01.08.2024 09:10
    2.deo
    …shvatao je to kao logor za simpatizere partizana i komunista (pretezno Srbi).

    Cercil je poslao vojne posmatrace sa njegovim sinom u YU da vidi sta se desava na terenu, da li ga nasi lazu i posle toga prekida svaku pomoc cetnicima. Amerikanci nisu poslali ni kg pomoci, nego samo partizanima. Ambasador Hill se (cinjenicno) ogradio od tog aktuelnog filma gde cetnici spasavaju amer.pilote. Rusi su posle slucajeva klanja sovj.vojnika, dali naredbu svojima da odma’ pucaju na ‘tu vojsku’.
    ‘Znaci’ kao i tada i sada se sve radi suprotno od postenog i plemenitog.
    Jeste, naizgled je pametno, kratkorocno ..imati adaptibilan sistem vrednosti i politiku, ali na kraju se biva odbacen od svih. A narod i drzava upropasteni.
    Dok se vodila postena politika bili smo 5.najcenjenija zemlja sveta, verovatno 1. po humanosti i ljudskim vrednostima. Nisu dzaba tu dolazili najpoznatije svetske licnosti na odmor.
    Narod se osecao superiornim nad drugim zemljama i narodima. Nije to kao danas Svedska i Finska, njima dodje americki ambasador i kaze Hajde u Nato i ovi odma’ pristaju. To YU ne bi nikada, ali zato su je iznutra unistili prostaci i vernici.
  • predrag

    01.08.2024 09:09
    1.deo
    @dobrivoje
    @predrag Il imaš 16 godina ili 86 ja drugo objašnjenje za ovoliko naivnosti ne vidim.
    Uzaludno je nastavljati prepisku sa nasim narodom, tu nema ni zdravo-razumskih ni pismenih. A tek integriteta. Tu su akademici nepismeni ljudi. Zato taj polu-svet mrzi Tita i komunce, jer su bili suprotno od onoga sto vidimo danas.
    Tu obrazovani ljudi na TV-u pricaju o Marsovcima, ministri obrazovanja odbacuju Darvina, VSS kazu kule u NY su sami srusili, Lenjina je Zapad ubacio u Rusiju da je unisti, Tito nije onaj nego neki drugi sa 3 prsta, Titanik nije potonuo, Milosevic je americki covek.. Tu niko nista ne zna o ekonomiji (bankari i ministri samo da drpaju), kako srediti obrazovanje, red na ulici, nauku preziru, samo prolazi zabava i sport.. kada nasi matematicari ili fizicari pobede na nekom takmicenju, drzava to shvata kao sport, a ne kao uvod da te ljude negde zaposlis u privredi da je unaprede.
    Dovodimo bogate strance, siromasne strance-radnike, a gde ce nas narod, sta sa njim ? U koju zemlju, je li to patriotizam?
    U vezi teme, govorimo o postenoj i prvrtljivoj politici, ta zadnja politika cetnika i kralja u 2.sv.ratu, flertovanje sa Nemcima, Englezima, Amerikancima, Rusima ..na kraju je rezultovala isterivanjem kralja u J.Afriku. Cvetkovic je potpisao trojni pakt, a Hrvat Macek nije hteo. Nedic je Bg objavio prvim slobodnim gl.gradom u Evropi (od Jevreja). Nedic nikada nije pozvao hrv.diplomatu zbog Jasenovca, shvatao je to kao logor za simpatizere partizana i komunista
  • Rat race

    31.07.2024 13:08
    Osnovni cilj SNS-a je po svaku cenu držanje zemlje van normalnog sveta i naroda u stanju sluđenosti. U situaciji gde preovladava zakonomernost i zdrav razum ne bi postojala šansa da jedan dan provedu na vlasti. Kao pacovi u kanalizaciji gde im uslovi života savršeno odgovaraju dok suvereno gospodare kanalizacionim cevima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija