Radnici Kolubare najavili protest za sledeći utorak: "Od nas zavisi hoćemo li biti robovi"

Radno telo Jedinstvo Kolubara pozvalo je radnike Elektroprivrede Srbije (EPS) i građane na protest 6. avgusta u Lazarevcu zbog neispunjenih zahteva.
Zahtevi su upućeni Ministarstvu rudarstva i energetike, direktoru i Sindikatu EPS.
 
To radno telo postavilo je ultimatum sa tri zahteva, koji nisu ispunjeni do danas, 1. avgusta, kad je bio krajnji rok.
U ranijem pismu koje je naslovljeno "Ultimatum" radnici su tražili da rukovodstvo potpiše isti kolektivni ugovor kao iz prethodnog perioda.
 
"Tražimo da se do 1. avgusta odblokiraju svi računi kako bi radnici mogli da nesmetano koriste fondove solidarnosti, kao i račun kase uzajamne pomoći, koji je takođe blokiran, kako bi radnici mogli da nasmetano da podižu svoje ušteđevine. Tražimo i da se raspišu vanredni izbori u SO Kolubari kako bi se rešila situacija oko dualnog sindikata legitimnosti", navedeno je u ultimatumu.
Nakon što zahtevi nisu ispunjeni, protestni skup je zakazan za utorak, 6. avgust, na dan Rudara, od 19.30 u Lazarevcu na platou ispred Rudarske česme.
 
"Zaboravimo sve postojeće podele, izađimo u što većem broju i izborimo se za naša prava. Od nas zavisi hoćemo li biti robovi u našem preduzeću ili ćemo biti ponosni rudari", poručili su iz Radnog tela Jedinstvo Kolubara.
  • Steva

    01.08.2024 17:50
    Bolje nemojte jer kako su krenuli ovi novokomponovani ekolozi..,..
  • Priroda

    01.08.2024 10:12
    Rudari
    Podrška rudarima, ali čemu protest 6. Kad svi idemo 10. Avgusta u Beograd?
  • av

    01.08.2024 09:54
    Evo da vam kazem odmah, bicete robovi posto ce neki da vas prodaju kao sto to uvek bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija