Brnabić: U litijumu nas prestigle Nemačka i Finska, opozicija od Srbije pravi periferiju sveta

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija ne želi dijalog o litijumu i da je to za nju dnevna politička borba, dok vlast, kako je rekla, o toj temi govori argumentima.
Brnabić je za televiziju Prva rekla da su u rudarenju litijuma, Srbiju, na projektima koji su daleko opasniji, prestigle Nemačka i Finska, u kojoj počinje rudarenje u otvorenom rudniku.
 
Ona je kazala da smatra da rudarenje litijuma može biti bezbedno, a da su ono što iznose predstavnici opozicije neistine i potpuno nepotkovani argumenti.
"Mi sada sa ovim protestima (protiv litijuma) ulazimo u jednu zonu sumraka", rekla je Brnabić, koja je dodala da će jedini politički argument opozicije protiv vlasti biti "vi ste satanisti".
Brnabić je optužila predstavnike opozicije da prave od Srbije periferiju Evrope i periferiju sveta.
 
Predsednica Skupštine optužila je pripadnike opozicije da su, dok sada pozivaju na proteste zbog rudarenja litijuma, 2008. godine prodali 90 odsto vodoizvorišta strancima.
  • Aleksej

    06.08.2024 07:07
    Strava i uzas
    Strava i uzas koja osoba se na nas breca i drzi nam neka predavanja sa takve drzavne funkcije. Smeje nam se u lice, pravi nas budalama. U nekoj drzavi bi bila sposobna jedino (mozda) da radi u trafici, ali u koloniji Srbistan zivi na Dedinju sa zenom i sinom, dobija platurinu dok joj se rodbina bogati na nasoj grbaci...
  • Lazar

    05.08.2024 09:01
    Brnabic i litijum
    Osilila se brnabicka do nebesa, setite je se samo kako je bila ponizna kada je postala predsednik vlade. Sram da te bude brnabicka, ti pricas o vracanju naroda u srednji vek, pa ti nisi uspela (i pored toga sto si na najvisim polozajima u drzavi i sa svojom vladajucom svitom tolike godine) da obezbedis gradjanima Zrenjanina pijacu vodu, pa ti i vi ste Zrenjanin vratili u kameno doba. Ponavljas kao papagaj sta ti veliki gazda kaze a kakve vi dokaze imate da ce iskopavanje biti bezbedno i to tvrdite a studija jos nije napravljena i strucnjaci se jos nisu izjasnili. Jel to vizija sveznajuceg vucica kao sto je bila i velika Srbija pa nema vise Srba u Hrvatskoj. Neka nas Bog sacuva od takvih vizionara i dusebriznika!!!
  • Maki

    03.08.2024 09:25
    More mars
    Gospodine prvo napustite objekat u kome protivpravno zivite!Sram vas bilo lazovi jedni!U Nemackoj I Finskoj se ne kopa litijum!Lazete cim zinete!Da zatrujete I potamanite I ovo malo sto ima zemlje.Gde ce taj narod kad nema vode,vazduha zemljista koje nije zatrovano.Da nam nece Nemci mozda dati zemlje u njihovoj lepoj kao nadoknadu!?NECETE KOPATI!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija