Vlada Srbije: Po 200.000 evra Mikecu, Arunović i njihovom treneru za osvajanje zlatne medalje

Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade od po 200.000 evra reprezentativcima u streljaštvu Damiru Mikecu i Zorani Arunović.
Vlada Srbije: Po 200.000 evra Mikecu, Arunović i njihovom treneru za osvajanje zlatne medalje
Foto: Beta/AP
Njima je novčana nagrada dodeljena za osvojenu zlatnu medalju u mešovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
U današnjem saopštenju se navodi da je nagrada istog iznosa dodeljena i njihovoj trenerki Jeleni Arunović.
"Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja", navodi se u saopštenju.
 
Arunović i Mikec su u utorak osvojili zlato u disciplini vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama.
Dodaje se da su nacionalna sportska priznanja i novčane nagrade predviđeni za osvaje medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama.
 
Takđe, nagrađuju se i sportisti koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis kupa ili FED kupa Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina.
 
"Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju. 
  • Džo

    02.08.2024 14:09
    Sve se vraća, sve se plaća
    Kako Srbi sami sebe uništavaju. Ne treba nam nikakav neprijatelj. Samo pusti Srbina na Srbina.
    Ovakvi nenormalni postupci (nagrađivanja) očigledan su dokaz prethodno navedenog.
    "Rio Tinto" - no pasaran.
  • Bata

    02.08.2024 13:38
    Samo bahato
    A ovamo ćevpenzionerima dati 10 posto i za bolesnu decu nema za lekove .Sramota .
  • Predrag

    02.08.2024 12:09
    Nagrada
    Što je mnogo mnogo je,i plus nacionalna penzija, a ti narode rintaj do 65 godina i dobićeš neku mizeriju sa kojom ćeš da gladuješ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f