Vlada Srbije odlučila: Organizuje se "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Članovi Vlade Srbije su se danas saglasili da se preduzmu neophodne aktivnosti za priređivanje manifestacije "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave".
Vlada Srbije odlučila: Organizuje se "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"
Foto: 021.rs
To podrazumeva i uključivanje dijaspore u njegovo obeležavanje.
Vlada je objavila de je cilj "okupljanja dijaspore, očuvanja nacionalnog identiteta i stvaranja čvršćih veza sa maticom".
"Ovim aktivnostima podrška će biti usmerena srpskoj dijaspori za učešće na privrednom forumu u Generalnom konzulatu Srbije u Minhenu i na širenje pozitivne slike o Srbiji u svetu", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
 
Vlada je na današnjoj sednici donela i odluku o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Gvajanom, "imajući u vidu potrebu unapređenja sveukupnih bilateralnih odnosa i uspostavljanja saradnje u oblastima od obostranog interesa za dve države".
 
Dan srpskog jedinstva obeležava se 15. septembra od 2020. godine.
  • Dzorvel

    02.08.2024 11:00
    Svi srbi su jednaki samo su neki jednakiji
  • Mirko

    02.08.2024 06:00
    Dan Srpskog jedinstva
    Ne hvala ne želim saa vama dase družim
  • Propast

    01.08.2024 23:50
    Manite se
    Pa za miting ne možete da napunite autobus. Eno Kamenica ne može da nadje ljudi za jedan autobus za obelezavanje oluje jer su svi kao njihov predsednik MO kamenica 2 dali sebi slobodno jer kad se on godinama ne pojavljuje na stranačkim dogadjajima ne moraju ni oni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija