Vučić: Neću odustati od litijuma, možemo da idemo na referendum o opozivu predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne odustaje od projekta litijuma u dolini Jadra, uz ocenu da "opoziciji ne smeta to nego on lično".
On je ponudio raspisivanje referenduma o opozivu predsednika.
 
"Mislite da ću da držim vlast po svaku cenu? Da ne biste razvlačili ovaj narod, da nam ne biste uništavali turističku sezonu, nemojte da se maltretirate da gubite vreme. Podnesite zahtev vas 70, 75, 80, obezbediću vam ja ostatak potpisa i idemo na referendum o opozivu predsednika", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, "opozicija se bori protiv njega i kada pominje predsednika Vlade Miloša Vučevića, predsednicu Skupštine Anu Brnabić i ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović".
 
Ponovio je da on neće odustati od litijuma.
"Može Vlada da se povuče, ali ja neću. Možemo da idemo na referendum o opozivu. Ja nemam to pravo da odustanem zbog Srbije", naveo je Vučić.
 
Na komentar novinara da zakon ne poznaje referendum o predsedniku, Vučić je naveo da ta mogućnost postoji i da je za nju potrebna dvotrećinska većina u Skupštini.
 
"Imate pravo na opoziv predsednika Republike, ne na referendum da li ga volite ili ne. Za to vam je neophodna dvotrećinska većina, a ja sam spreman da pomognem opoziciji da dođu do te dve trećine", rekao je on.
 
Kazao je da će "zamoliti predsednika SNS Miloša Vučevića da poslanici te stranke prihvate taj zahtev i da se ide u proceduru opoziva predsednika Republike".
 
"Koja mora da prođe referendumsku proceduru sa odgovorom 'da' ili 'ne' ili 'za' i 'protiv'", naveo je Vučić i precizirao da će za njegov opoziv biti dovoljna prosta većina izašlih na taj referendum, a ne polovina svih upisanih birača u Srbiji.

Komentari 177

  • Limanac

    05.08.2024 11:30
    @Nikola

    Jel tako dogovaraš i koju užinu nosiš u školu ili ti to mama odredi?
  • Milan Tarot

    05.08.2024 09:17
    O sudbo kleta..
    Sobzirom na to da se glavne stvari dešavaju kod nas na raznim pasuljijadama , uveren sam da bi Milan Tarot veoma rado izašao u susret "našem" Acku i dao bi mu neki majonez-savet , kako da se iskopa taj nesrećni litijum ( pobogu , zašto ga je verovatno Kraljević Marko tako doboko zakopao ) i zadovolji narodna masa , plus da se isplati avans još jednom za prodaju parčenceta NAŠE zemlje Srbije i ako pri tom još ikako moguće da nam vrate Metohiju .
  • Ti

    04.08.2024 16:30
    @Nikola
    Ne praviš razliku između lignita i litijuma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija