U odnosu na prošlu godinu, broj dolazaka migranata u Srbiju manji za 80 odsto

Komesarka Srbije za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević rekla je danas da je u ovoj godini, u odnosu na 2023, za 80 odsto manji broj dolazaka migranata i da ih u privatnim centrima ima oko 450
U odnosu na prošlu godinu, broj dolazaka migranata u Srbiju manji za 80 odsto
Foto: Pixabay
Kazala je za RTS da je ove godine u prihvatnim centrima u Srbije evidentirano oko 10.300 migranata što je za 80 odste nego u istom periodu lane.
Ona je kazala i da je zato smanjen broj prihvatnih i centara za azil u Srbiji, te dodala da će ih od 1. septembra biti samo sedam.
 
Komesarijat Srbije za izbeglice i migracije saopštio je 26. jula da je, zbog smanjenog dolaska migranata, trajno zatvorio prihvatne centre u Šidu, Dimitrovgradu i Kikindi.
Privremeno je obustavljen rad centara za azil u Tutinu i Banji Koviljači i prihvatnih centara u Pirotu, Bosilegradu, Somboru, Subotici i Adaševcima, od 1. avgusta. do 30. septembra.
 
U punom kapacitetu rade centri za azil u Sjenici, Obrenovcu, Vranju i Krnjači i prihvatni centri u Bujanovcu, Preševu i Principovcu.
 
Komesarijat da ima pripremljene planove reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata, rekla je komesarka.
  • Subotičanka

    02.08.2024 11:56
    Smanjen,pošto im ne daju da prolaze,dolaze... Čak i turiste koji to stvarno jesu,a imaju drugu boju kože, tretiraju vrlo ružno....Kakva obaveštenja za javnost....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija