Pokrenuta akcija za obnovu i izgradnju česmi u Srbiji: Voda je javno dobro

Inicijativa Pravo na vodu pokrenula je akciju za obnovu i izgradnju javnih česmi u Srbiji, saopšteno je danas.
Pokrenuta akcija za obnovu i izgradnju česmi u Srbiji: Voda je javno dobro
Foto: Pixabay
U okviru akcije "Zajedno šaljemo inicijative da česme zažive" građani mogu da preko stranice polekol.org svojoj opštini ili gradu pošalju peticiju za obnovu postojeće ili izgradnju nove javne česme na mestima gde smatraju da jenjihovo postojanje neophodno.
"Ovo radimo zato što zastupamo stav da je voda javno dobro i zalažemo se da mora biti omogućena svima na neprofitnoj osnovi. Živeći u izmenjenim klimatskim uslovima, smatramo da se ne može govoriti o funkcionalnom sistemu javnog zdravlja ukoliko na javnim površinama ne postoje javne česme sa čistom pijaćom vodom", rekla je Žaklina Živković, iz inicijative Pravo na vodu.
U inicijativi smatraju da su građani tokom poslednjeg toplotnog talasa u julu ove godine sigurno prepoznali koje su to kritične lokacije gde nedostaju javne česme.
  • Miloš

    02.08.2024 13:14
    Dobra inicijativa.Šteta što se nisi javili pre2008 godine kad je prodato zadnje izvorište vode u Srbiji i to stranim kompanijama.
  • Maki

    02.08.2024 12:04
    Ležimo na vodi
    Svaka čast za inicijativu.Nadam se da će se peticija potpisivati i u Novom Sadu.Nedostaju česme. Odvratno izgledaju cisterne koje se postave u toku letnjih meseci.Nismo mi Afrika.Vode na sve strane.Postaviti klasične, jednostavne česme koje neće biti privlačne za vandale.Česme su korisne, a u mnogim gradovima u regionu i pravi ukrasi na trgovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija