Anketa: Veliki broj policajaca nema adekvatnu zaštitnu opremu, potrebna i psihološka podrška

Veliki broj policajaca nema adekvatnu zaštitnu opremu, a radni uslovi na terenu su nezadovoljavajući, pokazuju rezultati ankete.
Anketa: Veliki broj policajaca nema adekvatnu zaštitnu opremu, potrebna i psihološka podrška
Foto: 021.rs

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" sprovelo je anketu među 500 policijskih službenika kako bi istražilo ključne izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu. 

Nalazi ankete ukazuju na neophodnost hitnih promena kako bi se unapredila bezbednost i radni uslovi policijskih službenika, policijskih službenika.
 
Anketa je otkrila da veliki broj policajaca nema adekvatnu zaštitnu opremu i moderne komunikacione uređaje, da su trenutni programi obuke nedovoljni, da nedostaje psihološka podrška, a da su radni uslovi na terenu nezadovoljavajući.
Čak 78 odsto ispitanika navelo je da nemaju adekvatnu zaštitnu opremu, dok je 65 odsto izrazilo potrebu za modernijim komunikacionim uređajima.
 
Više od 80 odsto ispitanika smatra da trenutni programi obuke nisu dovoljno sveobuhvatni.
 
Takođe, 70 odsto policijskih službenika izrazilo je potrebu za više treninga sa scenarijima visokog rizika.
 
U anketi je 60 odsto ispitanika istaklo potrebu za boljom psihološkom podrškom, dok 55 odsto nema pristup redovnim psihološkim pregledima.
 
Čak 68 odsto  ispitanika navelo je da su radni uslovi na terenu nezadovoljavajući.
Dodatno, 72 odstopolicijskih službenika izrazilo je potrebu za smanjenjem prekovremenog rada.
 
"Očekujemo da će nadležne institucije ozbiljno shvatiti ovaj problem i preduzeti sve neophodne mere kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za rad naših policajaca, koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi zaštitili građane", zaključuje se u saopštenju strukovnog udruženja.
 
  • BlueBoy

    02.08.2024 15:27
    Uslovi rada
    Opreme kao i ima, ali iživljavanje starešina, normiranje rada, kao u fabrici na traci da radimo, oni nam određuju koliko čega MORAMO da imamo, inače neće da prime sa smene, teranje na +50 da se rade štandovi i to kad je najgore od 15-17h a doktori savetuju sklanjanje u to doba, i slikanje sa građanima zarad objava na mrežama... Ponašanje njihovo je drsko i bezobrazno najlepše rečeno, kao da im je dedovina, načelnici i komandiri nove uniforme i glokove nose, a policajci pištolje stare 30+ godina... Mogao bi do sutra ovako...
  • Zoran

    02.08.2024 15:09
    Ovi što komentarišu da su policajci nepismeni, korumpirani i svašta nešto, neka ne zovu policiju kad ih neko napadne, nego neka sami rešavaju svoje probleme...
  • Mary Poppins

    02.08.2024 14:26
    Srpski policajci su gojazni, nemaju dovoljnu obuku, nepismeni su, nekulturni su, neobrazovani, nemaju znanje ni srpske gramatike niti stranih jezika, skloni su korupciji,laganju,neistini,podmitljivi su,skloni dilovanju,neradnici..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zbog kiše i vetra potreban oprez u vožnji

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).