Zarada 2.000 evra, a i dalje niko neće u zidare, armirače i tesare: Zainteresovana samo tri učenika

Građevinska škola u Beogradu godinama ne može da upiše odeljenje koje obrazuje zidare, armirače i tesare, a za smer građevinskog operatora i ove godine bila su zainteresovana samo tri učenika.
Zarada 2.000 evra, a i dalje niko neće u zidare, armirače i tesare: Zainteresovana samo tri učenika
Foto: Pixabay
Direktor te škole Rade Zejak se nada da će se u drugom upisnom roku prijaviti još nekoliko đaka kako bi ponovo zaživeo taj smer, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).
 
"Jeste taj rad naporan, ali može se reći da su zarade poslednjih godina enormno skočile za ovu vrstu profila. Tako da oni koji bi se odlučili da rade na tim poslovima, njihove zarade bi išle preko 1.500 evra za početnike, a preko 2.000 evra već sa nekim radnim iskustvom", rekao je direktor Građevinske škole.
I u Tehničkoj školi "Drvo art" na Dorćolu muče muku sa jednim smerom.
 
Trenutno dvanaestoro učenika želi u stolare, a potrebno je 15 da se formira odeljenje.
"Ja verujem da će to odeljenje svakako biti formirano zato što već imamo pozive zainteresovanih roditelja i učenika i takođe tu je i drugi krug. Imamo i pozive učenika koji su se u toku prvog razreda školovali u nekim drugim školama", istakla je direktorka Tehničke škole "Drvo art" Zorica Đoković.
  • Bob Rock

    05.08.2024 17:36
    X
    Zasto bi neki majstor za isti posao kao u Srbiji kao u Nemackoj za 3-4 puta vecu platu radio u Srbiji,ako je majstor,uz mnogo drugih benifita ,od osiguranja,placanja i napredovanja..
  • R

    05.08.2024 14:05
    R
    Sta je 2000 evra na ovu inflaciju za fizički posao…nista! Novac je devalvirao u Srbiji od 2012 do danas 100 puta! Isti ti zanati u EU nisu ispod 3500 4000 evra.A mogucnosti napredovanja i zarade su neuporedivo veće i kvalitetnije! Za mladog coveka bez porodice je skoro dovoljno ali kasnije…uvidiš da si protracio dobar deo mladosti!
  • Ranđelović

    05.08.2024 12:07
    Nema majstora ispod 150 eura
    dnevno.Ne postoji.Oni koji znaju da urade i stoje iza toga to što su uradili i stajaće zauvek iza svog poštenog i odgovornog rada. 150 eura dnevnica je normalnog majstora u Novom Sadu i Beogradu bez materijala u 2024 oj godini.

    Zašto bi neko čekao 30 dana navodnih 2000 eura plate kad 99% majstora u Beogradu ima 150 eura po danu i isplata odmah istog dana po završenom poslu.

    Ajde probajte da nađete normalnog majstora i u Novom Sadu i u Vojvodini i u Beogradu a da ne počne rečenicu polupijanim poluizgubljenim glasom na telefonu " znaš brate onaj ovaj brate ono ovo da ti kažem ajde brate zovi me za 2 meseca radim nešto veće i plaćenije da ti ne obećavam džaba vidi ti to dalje sitan si mi ti ..."

    Ajde pokušajte da nađete jednog normalnog da Vam bilo šta uradi u kući a da nije zauzet 50 dana unapred a da je pri tome i normalan u razgovoru da nije alkoholičar i da razgovor traje duže od 15 sekundi na svako Vaše postavljeno pitanje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija