Vujošević smatra da je suludo kopati litijum u Srbiji: Pozivam navijače da podrže proteste

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević izjavio je da je suludo da se u velikom broju mesta u Srbiji planira iskopavanje litijuma.
Vujošević je agenciji Beta kazao da su građani Srbije opravdano zabrinuti zbog namere vlasti da u Jadru otvori rudnik za eksploataciju litijuma i bora.
 
"Znam da je veliki pritisak na vlast, jer Evropa insistira da dođe do srpskog litijuma po svaku cenu. Užas je ako se to stvarno desi", rekao je on.
Kako je dodao, za njega je mnogo relevantnije mišljenje Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) od studije koja je rađena za interese Rio Tinta.
 
"SANU sigurno ne zastupa ničije lične interese, za razliku od aktuelne vlasti. Trebalo bi sačekati da se obezbedi bezbedna tehnologija po pitanju zaštite životne sredine, ako je uopšte bude za 50 ili 100 godina. Nemačka ima mnogo veće rezerve litijuma, ali ga ne eksploatiše", kazao je Vujošević.
On je podržao proteste građana protiv otvaranja rudnika i naglasio da će se u subotu, ako ga posluži zdravlje, priključiti protestima u Beogradu.
 
"Suludo je da se u velikom broju mesta Srbiji planira iskopavanje litijuma. Građani su opravdano zabrinuti zbog namere vlasti da u Jadru otvori rudnik za eksploataciju litijuma i bora. Pozivam navijače Partizana, a i Zvezde, da 10. avgusta na Terazijama podrže protest građana protiv otvaranja rudnika litijuma", rekao je Vujošević.
  • Maja

    06.08.2024 01:07
    Rudnik
    Treba svaki dan da se javi što više poznatih ličnosti
  • Sremčina

    05.08.2024 23:28
    Ej, on poziva navijače ... bog te mazo na šta smo spail.

    Na navijače?
  • Mark

    05.08.2024 19:20
    Ssss
    Jeli zaista mislis da je tako? Da
    Evropa ne cuti sto se sedi na dve stolica, bas zbog litijuma?Mala smo mi zemlja da bi mogli izaci na kraj sa velikim..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija