ProGlas: Vlast da prihvati zahtev sa protesta širom zemlje za zabranu iskopavanja litijuma

Inicijativa "ProGlas" je saopštila da podržava zahtev stanovnika Gornjih Nedeljica za zabranu geoloških istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Srbije.
Navode da je neophodno da vlast prihvati zahtev sa protesta širom zemlje.
 
"Imajući u vidu ogromno uznemirenje javnosti, duboke društvene podele i nepoverenje, odsustvo adekvatnog institucionalnog okvira, kao i društvenu i političku krizu nastalu tim povodom, ProGlas veruje da je u postojećim okolnostima to najbolje i najcelishodnije rešenje", stoji u saopštenju.
"ProGlas" je naveo da je spreman da stanovnicima Gornjih Nedeljica i svima drugima zainteresovanim za nalaženje adekvatnog izlaza iz postojeće situacije stavi na raspolaganje svoje stručne kapacitete i da ponudi pravna rešenja kojima bi se mogla prevazići kriza.
"Vlast ima ključnu odgovornost za izazivanje ove krize i za društvenu polarizaciju, zbog čega je neophodno da usvoji zahtev izražen na protestima širom Srbije", piše u saopštenju.
  • Neko

    05.08.2024 23:13
    ?
    Eee,ako su oni rekli onda to mora da je pametno jer su ONI vladari iz senke(šalim se).
  • Ludovički

    05.08.2024 18:46
    Ne vredi pričati
    Razumni razgovori sa nazadnjacima neće doneti nikakve rezultate. Mora se nastaviti sa protestima.
  • Gale

    05.08.2024 17:16
    Nećete kopati i tačka
    Protesta će biti, bez obzira da li ćemo dobiti odobrenje.
    Nedamo našu Srbiju.
    Izdajnici bolje dajte ostavke.
    Dosta je bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija