SPC: Raščinjeni đakon na proslavi "Oluje" nema veze sa nama

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da osoba koje je juče učestvovala u odavanju pošte hrvatskim policijskim i vojnim snagama raščinjeni đakon Ilija Ćalina.
SPC: Raščinjeni đakon na proslavi "Oluje" nema veze sa nama
Foto: 021.rs
"Obaveštavamo javnost da je lice koje je učestvovalo u odavanju počasti hrvatskim policijskim i vojnim snagama, koje su u zločinačkoj Oluji ubile 2.000 i proterale više od 250.000 hiljada Srba, bivši i od strane nadležnih crkvenih vlasti zbog dokazane krivice raščinjeni đakon Ilija Ćalina", kaže se u saopštenju SPC koje prenosi RTS.
Kako se ističe, "pošto imenovani nije član klira, odnosno nije svešteno lice, niti je u kontaktu sa nekom parohijom ili drugom crkvenom ustanovom, bilo kakva njegova delatnost ili postupak ne može se ni po kom osnovu dovoditi u vezu sa Srpskom pravoslavnom crkvom".
Kako je pisala Slobodna Dalmacija, nakon službenog dela i polaganja venaca, na središnjem kninskom trgu počast hrvatskim policijskim i vojnim snagama iskazao je i jedan pravoslavni đakon.
 
Ilija Ćalina je portalu rekao da nema blagoslov SPC, da dolazi u svoje ime, ali da jeste deo Srpske pravoslavne crkve i da je "prvi koji je ovde ispred Srpske pravoslavne crkve".
  • Samo pitam

    06.08.2024 09:34
    Da li se zna
    Zašto i kada je raščinjem?
  • otac Makarije

    06.08.2024 08:57
    Za
    'ebanje nema kajanje a za šetanje ratnohuškačko raščinjenje odma .
  • UnrealEngine

    06.08.2024 08:44
    A da li kopanje litijuma ima beze sa vama?! Manite me i Ilije i Peruna, zbog vaše inertnosti i javnih blamova sam prešao u Finsku pravoslavnu crkvu! Sram vas bilo, saučesnici trovača i zlikovaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija