Vučić: Kurti želi sukobe pre američkih izbora i da nas okrene protiv NATO-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da izazove sukobe pre američkih izbora i da provocira "jer mu ističe vreme".
Vučić: Kurti želi sukobe pre američkih izbora i da nas okrene protiv NATO-a
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
"Kurti provocira jer mu ističe vreme i želi pre američkih izbora da izazove sukobe, da se ne sačeka eventualna promena u Beloj kući, već da nas pre toga okrene protiv NATO-a. Teško je našem narodu ali to nije posledica naše politike, već nasilja", rekao je Vučić.
 
Dodao je da Srbija mora da postupa racionalno i "čvrsto čuva Kosovo i Metohiju u okviru svojih granica".
 
Predsednik je izrazio nadu da će KFOR sutra ispravno reagovati i neće dozvoliti otvaranje mosta na Ibru, kao i da će sprečiti nasilje jer je najavljen "kontraskup sa druge strane mosta".
 
"Znam kako je narodu teško i nadam se da nas neće dovesti u poziciji da reagujemo", rekao je Vučić.
KFOR: Odluka o otvaranju mosta na Ibru samo u okviru dijaloga kojim posreduje EU 
 
Međunarodne mirovne snage (KFOR) su ranije danas ponovile opredeljenje da odluka o otvaranju glavnog mosta na Ibru, između severne i južne Mitrovice, treba da bude doneta u okviru dijaloga, uz posredovanje Evropske unije.
 
Saopštili su da njihove jedinice održavaju stalno i fiksno prisustvo na mostu i da će nastaviti da redovno patroliraju u ​​okolnim područjima, kako bi osigurale stabilnost i bezbednost, te da neće oklevati da reaguje na bilo koji razvoj događaja koji može uticati na bezbednosno okruženje.
U saopštenju piše da je "komandant KFOR, general-major Ozkan Ulutaš, obavešten od direktora kosovske policije o tehničkom pregledu na glavnom mostu preko reke Ibar, u Mitrovici, koji će se uskoro desiti".
 
"Nećemo oklevati da se suočimo sa bilo kojim razvojem koji može uticati na bezbednosno okruženje i regionalnu stabilnost, u potpunosti poštujući naš mandat koji proizilazi iz UN", piše u saopštenju KFOR.
 
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je tokom posete Severne Mitrovice rekao da će most biti otvoren za saobraćaj motornih vozila, ali da je precizno vreme kada će to biti urađeno - "stvar procene stručnjaka".
  • Hm...

    07.08.2024 14:30
    Citat: "Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da izazove sukobe pre američkih izbora i da provocira "jer mu ističe vreme".

    A šta kad prođu izbori u Americi? Onda da izazove sukobe? Jako je čudna ova izjava.
  • zztop

    07.08.2024 13:37
    Ako JP pošta srbije izdaju markicu sa likom AV ljudi neće znati koju stranu će da pljuju kod lepljenja ...
  • Kosovo i Rio Tinto

    07.08.2024 12:16
    Udružiti proteste Kosovo i Rio Tinto i da oteramo Aca Drugosrbijanca jedinu preostalu prepreku u odbrani Kosova !
    Odnos snaga u svetu se promenio Srbiji više nije potreban na mestu predsednika neko poput Aca Drugosrbijanca, sad bi idealan za predsednika Srbije bio neko poput Jovanovića iz DSS ili Nestorovića iz MI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija