Euleks uoči otvaranja mosta na Ibru: Spremni smo da podržimo policiju Kosova u slučaju nereda

Euleks je saopštio da pažljivo prati bezbednosnu situaciju na severu, kao i da će, ako bude neophodno, podržati policiju Kosova u održavanju javnog reda u slučajevima nemira.
"Euleks ostaje na oprezu i u skladu sa trostepenim bezbednosnim mehanizmom za reagovanje na Kosovu, spreman je da podrži policiju Kosova ako je potrebno i neophodno da doprinese održavanju i unapređenju javnog reda i bezbednosti u slučajevima građanskih nemira", navodi se u odgovoru Euleksa za RTV 21.
 
Ta misija je navela da u skladu sa svojim mandatom nastavlja da izbliza nadgleda bezbednosnu situaciju na Kosovu.
"Konkretno, da bi stekla uvid u situaciju, jedinica policije Euleksa, koja se sastoji od 105 poljskih policajaca, sprovodi mobilne izviđačke patrole 24 sata dnevno, uključujući - ali ne ograničavajući se na - sever Kosova", kazali su iz Euleksa.
Dodali su da je bezbednost svih zajednica na Kosovu njihov glavni prioritet.
 
Na Kosovu je za danas najavljeno otvaranje mosta na Ibru, zbog čega su mogući protesti i u severnom i u južnom delu Mitrovice.
  • Toni

    07.08.2024 20:17
    Eee
    Da li oscar ide na otvaranje mosta?
  • Neverovatno

    07.08.2024 17:10
    Srbi traže zaštitu i pomoć a Euleks kaže pomoćnice Albancima ako treba da se održi red. Hoćete li zaštititi Srbe ako bude trebalo
  • злица

    07.08.2024 14:16
    ?
    До сада су за вас размишљали милошевић па сада ав,и ту сте ди сте.Шта сада ,чија деца треба да гину и за раз чега,Где је, ав био деведесети ,све што су бранили и нису дали,наше више није.А они богатији него ико ко је поштен у овој њиној прчији...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija