VIDEO: Srbi u Kosovskoj Mitrovici protestovali protiv otvaranja mosta na Ibru

Protest Srba protiv otvaranja glavnog mosta na Ibru održan je danas kraj mosta, kod Trga Braće Milić, u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Građani su jednoglasnim uzvikivanjem odlučili aklamacijom da most ne treba otvoriti za saobraćaj, preneo je portal Kossev.
 
Govornici su bili urednica lista Jedinstvo Rada Komazec, potpredsednica Udruženja Penzionera KiM Duška Vlahović, kao i direktor radne jedinice Pošte Srbije na Kosovu Ivan Milojević, nekadašnji ministar za regionalni razvoj u kosovskoj vladi.
Skupu su prisustvovali predstavnici tri ključne političke stranke Srba na severu: predsednik Srpske liste Zlatan Elek, njegov zamenik Dragiša Milović i drugi predstavnici te stranke, predstavnici Srpske demokratije, i lider Partije kosovskih Srba i jedan od osnivača Srpskog narodnog pokreta, Milija Biševac.
 
Na transparentima je pisalo: "Na mostu smo opstanak branili, sad branimo nestanak!", "Ako Kurti otvori most, Kfor i Kvinta će biti odgovorni za sve!", "Dok EU i SAD pišu saopštenja, nas proteruju!", "Tražimo KFOR da nas zaštititi".
Taj skup podržao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Kossev piše da je KFOR potvrdio da je dobio najavu da će biti obavljen tehnički pregled mosta i ukazao na širi međunarodni stav da pitanje otvaranja mosta treba rešavati u okviru Briselskog dijaloga.
 
 
Skup je bi prijavljen policiji, koja je za to napravila poseban operativni plan, a prijavila ga je grupa građana, rečeno je za Kossev u policiji.
 
Pre protesta nije bilo vidljivog povećanja prisustva Kosovske policije, a bio je i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani koji je za Kossev ponovio ono što je kazao juče: "da oni ne očekuju da će današnji protest pratiti bilo kakvi incidenti".
  • Bojan

    08.08.2024 10:45
    @Podrska

    Tačno, to je sad njihova zemlja i nek se bave njom a ne nama.
  • Podrska

    08.08.2024 01:52
    Dragi naši nek vam je Bog na pomoć i svima nama.Prepušteni ste u svojoj Zemlji da se Borite za sva prava kao i mi Ostatak
  • Zelja

    07.08.2024 16:59
    Zelja
    Vucic je predao Kosovo i tu je kraj ove višedecenijske price! Srbi su sami izabrali predaju i izdaju! Čemu sada veštačke tenzije i slicno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija