Suđenje Urošu Blažiću prebačeno u drugi sud: Saslušanje njega i njegovog oca 21. avgusta

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, koje je zakazano za sredu 21. avgust, održaće se u zgradi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.
Suđenje Urošu Blažiću prebačeno u drugi sud: Saslušanje njega i njegovog oca 21. avgusta
Foto: 021.rs
Ovu odluku je donela predsednica Vrhovnog suda, navodi se u saopstenju Višeg suda u Smederevu koje sudi ovaj predmet. Suđenja Blažicu koja su zakazana za 21, 22. i 23. avgust održaće se u velikoj sudnici broj 1 u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.
Najveća sudnica Specijalnog suda podeljena je u tri dela rešetkama i debelim staklom. U prvom delu će sedeti sudija, tužioci, advokati i oštećeni i oni će biti rešetkama i staklom odvojeni od Blažića. Treći deo sudnice je predviđen za publiku. 
U ovom sudu novinari mogu da prate suđenje iz medija centra, putem video prenosa, potpuno odvojeni od sudnice. Za 21. avgust je predviđeno da se saslušaju optuženi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, a da se 22. i 23. avgusta ispitaju oštećeni. Početak suđenja je predviđen za 10 časova. 
 
Pripremno ročište u ovom predmetu održano je krajem jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a zbog veličine sudnice samo četvoro oštećenih je moglo da prisustvuje. Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba. Njegov otac Radiša Blažić je optužen za oružje koje je pšronađeno u njegovoj kući. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija