Vučević se sastao sa Bocan-Harčenkom, razgovarali o zajedničkim projektima

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Vučević je na tom sastanku naglasio da je proširenje skladišta gasa u Banatskom dvoru jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru.

Vučević je istakao da su taj projekat, kao i izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska, čiji početak je planiran naredne godine, među prioritetim u energetskom sektoru za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Bocan-Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Rusijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi dve države.
 
On je istakao da je saradnja sa Vladom i drugim institucijama Srbije na veoma visokom nivou i zahvalio na podršci, pre svega kada je u pitanju realizacija zajedničkih kulturnih projekata.
 
Na sastanku je bilo reči i o zajedničkom obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja Beograda, koja se održava u oktobru ove godine.  
  • zztop

    07.08.2024 21:36
    Pa ko više izmišlja ovakve vesti koje bi kao trebale reći da se u vladi nešto radi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija