Protesti protiv kopanja litijuma danas u Gornjem Milanovcu, Subotici...

Protesti protiuv rudarenja litijuma, koje organizuju ekološka udruženja, danas će se održati u Gornjem Milanovcu, Subotici, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Zaječaru.
Protesti protiv kopanja litijuma danas u Gornjem Milanovcu, Subotici...
Foto: 021.rs
Do sada su protesti građana održani u 37 gradova širom Srbije. 
 
Na svim skupovima je zatraženo da vlast usvoji zakon o trajnoj zabrani geoloških istraživanja i eksploataciji litijuma i bora u Srbiji. 
Rok za usvajanje tog zakona je subota, 10. avgust, za kad je zakazan i protest na Terazijama u Beogradu (od 19 časova).
 
Predstavnici udruženja "Ne damo Jadar" najavili su da će već od nedelje, ukoliko ne bude usvojen zakon, organizovati blokade u mnogim gradovima. 
U petak, 9. avgusta će protestovati građani Leskovca, Čačka, Niša, Vranja, Lazarevca, Vladimiraca i Malog Zvornika. 
 
U subotu u 11 časova protestovaće i stanovnici Bele Crkve, a u 19 časova počeće centralni skup u Beogradu na Terazijama. 
  • Subotičanin

    09.08.2024 10:25
    Litijum
    Bravo za Suboticu čuvajmo našu lepu Srbiju uništavaju najlepše delove naše Domovine drugu nemamo
  • Milisav

    08.08.2024 16:57
    Zivim u jugoisticnoj Srbiji.Neki dan sam bio kod cerke u BG-u i sipao casu vode iz vodovoda.Nisam mogao da je popijem,a zamislite posle pocetka kopanja.Kopanja ne sme biti.
  • @Smesnooo

    08.08.2024 14:58
    @Smesnooo o čemu ti pišeš ? Beograd je isto ugrožen jer će im voda iz česme biti zatrovana sumpornom kiselinom i metalima ! Itekako će Beograd da protestvuje, tek ćeš da vidiš u subotu SNS bote !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija