Smenjen direktor Srbijašuma koji je govorio protiv iskopavanja litijuma

Vlada Srbije je predložila smenu direktora "Srbijašuma" Igora Braunovića.
N1 piše da se u dnevnom redu kadrovske komisije vidi da je Braunović jedan od onih čija je smena predložena.
 
Direktor Srbijašuma i narodni poslanik SPS trebalo je da bude smenjen na sednici vlade još u julu, ali je ova tačka povučena u poslednjem trenutku.
On je privukao veliku pažnju javnosti zbog izjava protiv iskopavanja litijuma, za šta se zalažu vlada i predsednik.
"Vekovi braćo i sestre prolaze, a ne menja se ništa. I dalje svi rade protiv ove naše zemlje i ovog našeg naroda udruženi. Ne mogu danas sa ovog mesta da ne pošaljem nekoliko poruka, našim takozvanim domaćim i stranim saveznicima. Neće moći iz svojih fotelja da vređaju i ponižavaju nas borce i da nas nazivaju izdajnicima. Da poručim onim našim stranim saveznicima, od litijuma do litija tanka je linija, vodite računa šta radite. Zato braćo i seste u borbu, život ili smrt", poručio je Braunović u snimku koji se pojavio nekoliko dana pre julskog predloga da bude smenjen.
 
Za njegovu izjavu reči hvale nisu imale ni njegove stranačke kolege, ali ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao "pa, dobro, i direktori najvećih državnih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali, poput direktora Srbijašuma".

Komentari 58

  • Nenad

    09.08.2024 00:36
    Poslovanje
    Predlazem da se ispita poslovanje v.d direktora I njegovog tima i ukoiko postoje zloupotrebe i koripcija da se sankcionisu i odgovaraju pred Zakonom. To je kljuc svih problema u ovom sistemu.
  • Антун Чупак

    08.08.2024 20:11
    Па наравно да треба да се смени,нека иде тамо код оног који се креће и преокреће!!!
  • Pff

    08.08.2024 16:31
    Opustite se, samo će ga premestiti na drugu funkciju, po starom SNS običaju. A šteta, trebalo bi da odgovara za mnoge stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija