Beograđanin krao struju zbog rudarenja kriptovaluta, oštetio EDS za skoro 13 miliona

Beograđanin N.J. uhapšen je zbog sumnje da je krađom električne energije za rudarenje kriptovaluta oštetio Elektrodistribuciju Srbije za 12,6 miliona dinara.
Beograđanin krao struju zbog rudarenja kriptovaluta, oštetio EDS za skoro 13 miliona
Foto: Pixabay
Policija u Ljuboviji uhapsila je 47-godišnjeg N.J, koji se osumnjičen za krivična dela teška krađa, uništenje i oštećenje javnog uređaja i za izazivanje opšte opasnosti.
Policija ga sumnjiči da se u okolini Ljubovije neovlašćeno priključio na elektroenergetsku mrežu tako što je razvukao kablove sa visokonaponskog voda u krug svog preduzeća, u kojem je rudario kriptovalute, čime je oštetio Elektrodistribuciju za 12,6 miliona dinara.
 
Neovlašćenim priključivanjem na elektromrežu uništio je i visokonaponske osigurače u vlasništvu Elektrodistribuacije u Loznici, a kablovi koje je razvukao preko kruga preduzeća izazvali su i požar, koji su vatrogasci ugasili.
Policija je u krugu tog preduzeća pronašla 252 uređaja za rudarenje kriptovaluta.
 
Uhapšenom je određen pritvor do 30 dana.
  • ?

    08.08.2024 19:19
    Jel’ to tako namestio da struja poskupljuje i ja plaćam?
    Plus dodaci na računu!
  • dzaba

    08.08.2024 18:58
    nekada je sever kosova bio raj za rudarenje
  • Hehshw

    08.08.2024 18:55
    Odavno kriptovaluta ne moze da se izrudari. Da ne zaboravimo polocajku koja je na yerasi imala uredjaje i poginula. Sad ovaj.. Znam puno ljudi koji stalno misle da ce nešto da izrudare. To za obicnog čoveka nije dostupno vise, prošla su ta vremena..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija