Vlada usvojila nove odluke: Razvoj elektronskih komunikacija, zaštita predela "Rajac"...

Vlada Srbije usvojila je Srategiju razvoja sistema elektronskih komunikacija do 2027. godine, kao i još neke odluke.
Vlada usvojila nove odluke: Razvoj elektronskih komunikacija, zaštita predela "Rajac"...
Foto: 021.rs
Strategijom razvoja sistema elektronskih komunikacija se određuju prioriteti u planiranju izgradnje, postavljanja i pružanja javnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga od interesa za državu i usklađuju aktivnosti svih nosilaca pojedinih mera.
 
"Akcenat je na unapređenju elektronskih komunikacionih mreža i povezanosti. To obuhvata uključenost i mogućnost pristupa i korišćenja sadržaja i usluga digitalnog društva putem širokopojasne mreže i podržava primenu novih naprednih tehnologija", navodi se u saopštenju Vlade.
Te aktivnosti, kako je objašnjeno, treba da doprinesu unapređenju digitalnih znanja i veština građana, podizanju kapaciteta zaposlenih u javnom i privatnom sektoru za korišćenje novih tehnologija i slično.
 
Na sednici je doneta i uredba kojom se propisuje da se podsticajima države omogući povezivanje na internet približno 880 škola i drugih javnih ustanova, mesnih zajednica i drugih objekata republičkih i organa lokalne samouprave i približno 152.000 domaćinstava. Period trajanja ovog programa je do 2026. godine.
Planinski predeo "Rajac" kod Valjeva proglašen je predelom izuzetnih odlika. Ovom uredbom se obezbeđuje očuvanje izuzetnih predeonih karakteristika, položaja u regionu sa ambijentalnim i ekološkim značajem, simbola regiona u odnosu na istorijski značaj i prirodne i kulturne vrednosti, kao i autentičnosti prirodnih karakteristika sadržanih u reljefu, geologiji i hidrogeologiji.
 
Definisano je i očuvanje prirode i prirodnih vrednosti, staništa potencijalnog područja NATURA 2000, kao i netaknute očuvane prirode i vazdušne banje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija