Udruženje: Pritisak na zdravstvene radnike koji su potpisali apel protiv rudarenja litijuma

Ekološko udruženje "Suvoborska greda" u Gornjem Milanovcu je saopštilo da na zdravstvene radnike iz tog grada koji su potpisali apel protiv rudarenja litijuma Ministarstvo zdravlja vrši pritisak.
Udruženje: Pritisak na  zdravstvene radnike koji su potpisali apel protiv rudarenja litijuma
Foto: 021.rs
Cilj je da zdravstveni radnici povuku potpise.
"Budući da je predsednik države najavio da će vlast formirati tim lekara koji će se izjasniti o rudarenju litijuma i bora u Srbiji, a nema nikakve sumnje kakav će biti stav tima koji vlast bude formirala, ovakav apel stotine medicinskih radnika poslednje je što bi u ovom trenutku odgovaralo zagovornicima rudarenja litijuma i bora", piše u noćašnjem saopštenju "Suvoborske grede".
 
Ocenjeno je da, iako je u apelu zdravstvenih radnika iz Gornjeg Milanovca navedeno da to nije pitanje politike nego pitanje opstanka, Vlada Srbije u njima "očigledno vidi prepreku za sprovođenje planova koju treba na neki način ukloniti, pa nije izostala ni brza reakcija - ućutkivanja, ucene, pretnje".
"Zbog toga pozivamo sve zdravstvene radnike koji drže do svog poziva, do radne etike, do Hipokratove zakletve i do zdravlja stanovnika Srbije, da stanu rame uz rame sa svojim kolegama iz Gornjeg Milanovca, da se svojim znanjem, zvanjem i dostojanstvom usprotive uništavanju zdravlja i života ljudi u celoj zemlji i da ne dozvole da se na ovaj način tretira najplemenitija ljudska delatnost", piše u saopštenju Ekološkog udruženja.
 
Oko 60 zdravstvenih radnika Doma zdravlja i Bolnice u Gornjem Milanovcu je u četvrtak potpisalo javni apel protiv rudarenja litijuma i bora u Srbiji, ocenivši da bi izlaganje isparenjima sumporne kiseline tokom tog postupka "dovelo do nesagledivih posledica po zdravlje ljudi".
  • Lily

    09.08.2024 10:53
    Pritisak
    Pritiskaju ih a bez zdravstvenih radnika ne možemo. Ko će da leči ljude, ovi sa sns akademije ?
  • Znači

    09.08.2024 10:39
    Ubeđivaćemo se
    Dok ne bude po njihovom i dobrovoljno pristanemo da budemo otrovani
    Kao što su nekad ljude ubeđivali da idu na gasno tuširanje, uz muziku
    NiKAD
  • LZN

    09.08.2024 10:31
    ...
    Sad se lomi da l' će nas ostati za pod šljivu... i ne zavisi od boga nego od nas, jer kao što izreka kaže; ko sebe čuva i bog ga čuva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija