Počeo sa radom kontakt centar za projekat "Jadar", ministarka odgovarala na pitanja

Kontakt centar Vlade Srbije gde građani mogu da se informišu o projektu "Jadar" otvoren je danas.
Počeo sa radom kontakt centar za projekat "Jadar", ministarka odgovarala na pitanja
Foto: 021.rs
Građani mogu da svakog dana od 9 do 15 časova postavljaju pitanja o tom projektu na broj 0800/37-37-37.
Cilj Vlade je da, kako je objašnjeno na otvaranju centra, da i na taj način zaustavi širenje dezinformacija o projektu Jadar, koji predviđa da kompanija Rio Tinto otvori rudnik litijuma u blizini Loznice.
Kontakt centar je otvorila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i potom je odgovarala na pitanja građana.
 
Ubuduće će na pitanja odgovarati stručnjaci iz oblasti rudarstva, zdravstva i ekologije.
  • J. B.

    12.08.2024 11:14
    Ha!
    Pozovem pre minut (sada je ponedeljak, 12. avgust, 11.13 pre podne), javi se automatski snimljen glas, kaže odaberite opciju pritiskom na taster. Pritisnem taster 2, o ekologiji čini mi se... i odjednom nepostojeći broj! Ko ne veruje, neka proba sam. :^)
  • Vlastimirka

    09.08.2024 14:14
    A na koja pitanja, u vezi projekta "Jadar", zna odgovore dotična ministarka? Zašto nisu data imena "stručnjaka" koji će davati odgovore na postavljena pitanja? Ljudi koji ne znaju o ovoj materiji ništa, znaju da ne treba da pitaju nekoga ko takodje nema pojma. Prema tome, ovo je još jedna od mnogih gluposti koja se ,od strane nemušte vlasti, plasira narodu. Vlast samo ovakvim potezima još više potcenjuje narod i pokazuje da nije dorasla rešavanju prblema, a neće da posluša narod koji je po definiciji u pravu što se buni i neda damu se ugrožava zdravlje iprostr na kome živi.
  • Nikola

    09.08.2024 12:58
    Ja se sećam kad je pre preko 20 godina tadašnja vlast promovisala jadarit kao najznačajniji rudarski posao koji će biti važan za Srbiju.Ni tadašnja opozicija nije ništa govorila suprotno E sad,kad je jadarit postao litijum i kad je bivša vlast a sadašnja opozicija shvatila da je to rudarenje smrt za ljude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija