Dačić o sutrašnjem protestu: Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.
Dačić o sutrašnjem protestu: Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda
Foto: 021.rs
Naročito je važno, ocenio je ministar, da se učesnici ponašaju u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

"Mirno okupljanje je, u skladu sa zakonom, slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira, i svako ko prekrši zakon biće sankcionisan i procesuiran", istakao je Dačić.

Dačić je u saopštenju naglasio da se neće dozvoliti nasilje.
 
"Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira", zaključio je Dačić.
 
U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu.
  • Peja

    09.08.2024 22:24
    Bog te mazo ovaj je patrljak jos od Milosevica,,,,30 godina nas jase
  • Bg

    09.08.2024 20:54
    Dačiću legendo
    uspeo si što niko drugi pre nije uspeo. Ugasio si SPS, legendo!
  • Etika

    09.08.2024 18:43
    To valjda samo oni ne moraju da poštuju Ustav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija