Brnabić: Ekološki aktivisti sa cigaretom u ustima se utrkuju ko će izgovoriti veću budalaštinu

Predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić odbacila je tvrdnje glumice Svetlane Bojković, da je u Srbiji uz projekat "Jadar" planirano još 40 rudnika, nazivajući to "bezočnom laži".
Brnabić: Ekološki aktivisti sa cigaretom u ustima se utrkuju ko će izgovoriti veću budalaštinu
Foto: 021.rs
"Nikada se do sada nije desilo da se na ovakav način jedna laž nadovezuje na drugu... Otvoriće se 40 rudnika u Srbiji? Pa da li vas stvarno nije sramota da izgovarate ovakve stvari? Pa Srbija do sada ima sve ukupno 26 rudnika i to sa rudnicima koji su stari više od jednog veka", napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).
Prema njenim rečima, svako ko bilo šta zna o rudarstvu, "zna da je ova izjava notorna glupost, uvreda za zdrav razum".
 
"Nikada nismo na ovakav način svedočili tome da se 'ekološki aktivisti' sa cigaretom u ustima, u bundama od životinjskog krzna, utrkuju ko će izgovoriti veću budalaštinu na temu o kojoj ama baš ništa ne znaju", navela je Brnabić.
Glumica Svetlana Bojković rekla je ranije danas u intervjuu za agenciju Beta da će se vlast "žestoko" boriti svim mogućim sredstvima da realizuje projekat "Jadar", "što govori o tome da je to pitanje njenog opstanka".
 
"Ako bi projekat 'Jadar' prošao, planirano je da se u maloj Srbiji otvori još 40 rudnika. Ostvarenje tog plana, pretvorilo bi nas u prljavu rudarsku koloniju, što dovodi u pitanje naš opstanak na svojoj zemlji", navela je Bojković i poručila da su protesti zbog najave otvaranja rudnika litijuma "borba za naš opstanak na svom tlu".
  • Mirka

    10.08.2024 16:27
    Brnabicka probaj da se suprostavis Vucicu.Svi ste vi niko i nista on je ministar za sve i umesto vas.Kako vam to ne smeta
  • Steva

    10.08.2024 11:30
    Ma ko ima gram pameti vidi da sve ovo nema veze sa rudarenjem litijuma
  • Goga

    10.08.2024 11:16
    Prava se javila
    Nekome nesto spocitava baskareci se u tudjoj kuci i ziveci na grbaci gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija