Ministarstvo: Srbija podržava inicijativu za nastavak pregovora Izraela i Hamasa

Republika Srbija podržava inicijativu SAD, Egipta i Katara da Izrael i Hamas nastave pregovore o sporazumu o prekidu vatre u Gazi, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Ministarstvo spoljnih poslova, u saopštenju objavljenom na društvenoj mreži Iks, ističe da je potrebno učiniti sve da bi se okončalo stradanje civila u Pojasu Gaze.
"U vezi sa zajedničkom izjavom SAD, Egipta i Katara, Republika Srbija podržava dosadašnje napore da se olakša nastavak pregovora u cilju postizanja primirja u Pojasu Gaze i oslobađanja talaca, kao i inicijativu da se što pre održe pregovori o ovim važnim temama", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo je pozvalo "sve aktere da učine sve što je potrebno da se što pre okonča stradanje civilnog stanovništva u Pojasu Gaze, talaca koji su mesecima zatočeni, kao i njihovih porodica".
Katarski, egipatski i američki lideri pozvali su Izrael i Hamas da 15. avgusta nastave razgovore u Dohi ili u Kairu da bi premostili sve preostale razlike u predloženom sporazumu o prekidu vatre u Gazi i počeli da ga primenjuju bez ikakvog odlaganja.
 
Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, u međuvremenu, saopštio je da će izraelska delegacija 15. avgusta prisustvovati pregovorima sa Hamasom o prekidu vatre u zamenu za otete Izraelce.
  • sasa

    10.08.2024 12:28
    Zidovsko licemerje
    Danasnja vlast u Srbiji je potpisala sporazum obavezujuci se da ce otvoriti ambasadu u OKUPIRANOM JERUSALIMU. I kako onda moze neko da izjavi da podrzava mir kad po delima, sadasnja vlast u Srbiji podrzava Izrael u okupaciji, i sve grozote, strahote i zlodela koje okupacija nosi sa sobom - a vidimo i mnogo gore od grozota okupacije, vidimo i GENOCID!!! Znamo svi da se Marko brine za svoju rodbinu u Izraelu i nista drugo...
  • zztop

    10.08.2024 09:43
    Đuriću evo ti ja udaram aplauz za napore za mir što ih ti poduzimaš ... maaarrrkooo srbbbiiinneee ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija