Prekid u softveru na beogradskom aerodromu, usporen proces čekiranja

Na beogradskom aerodromu danas oko 10 časova ponovo je došlo do prekida u radu softvera za pristup sistemu koje koriste avio kompanije za čekiranje putnika na let.
Prekid u softveru na beogradskom aerodromu, usporen proces čekiranja
Foto: 021.rs
Ovaj privremenu prekid može da dovede do usporenog procesa prijave na let na šalterima i, posledično, do kašnjenja određenog broja letova u toku dana, saopštio je Aerodrom.
Kako je navedeno, reč je globalnom softverskom kvaru koji je van kontrole aerodroma i kojim su u nekoliko navrata prethodnih dana pogođeni i pojedini aerodromi na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike.
"Naše tehničke službe su u kontaktu sa inostranim provajderom usluge koji radi na otklanjanju kvara u najkraćem mogućem roku", ističe beogradski aerodrom.
 
Aerodrom se izvinjava putnicima koji su pogođeni ovom situacijom i poziva ih da status svojih letova provere na sajtu aerodroma i u odabranim avio- kompanijama.
 
"Sve nadležne službe na aerodromu nastoje da minimizuju uticaj ove situacije na komfor putnika", dodaje se u saopštenju.
  • Miodrag

    12.08.2024 10:10
    Softver
    Da li je i taj softver izradila firma brata predsednika-ce Skupštine.?????
  • Sabahudin

    10.08.2024 12:20
    Omerović
    Misterija...
  • Mile

    10.08.2024 12:03
    Čudnovati otkaz
    Ovako učestali otkazi softvera na beogradskom aerodromu su nedopustivi. To obesmišljava putovanje avionom, a adekvatna zamena ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija