Ministarka pravde traži da se procesuiraju oni koji su blokirali prugu: "Nećemo tolerisati nasilje"

Ministarka pravde Maja Popović osudila je narušavanje javnog reda i mira na protestima protiv najave iskopavanja litijuma, kao i kršenje zakona od strane učesnika protesta.
"Apelujem na građane koji uzimaju učešće u protestima da poštuju javni red i mir i ponašaju se u skladu sa Ustavom i zakonima. Nedopustivo je da pojedinci ugrožavaju slobodu kretanja i bezbednost drugih građana blokiranjem vitalnih objekata od nacionalnog značaja", rekla je Popović.
Ona je istakla da nadleženi organi neće tolerisati nasilje na javnom prostoru, kako bezbednost građana Srbije ne bi bila ugrožena, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.
"Pozivam sve nadležne organe da odmah reaguju u skladu sa ovlašćenjima i procesuiraju odgovorne kako bi se sačuvali mir, stabilnost i pravni poredak Republike Srbije", navela je Popović.
  • Zeljko

    11.08.2024 21:52
    Poduci ako smes i znas predsednika kose su mu ingerencije i zasta se pita i za stalne uvrede prema gradjanina drzave ga pozovi na informatovni razkovor. Isti vazi i za premijera koji stalno javno vredja neistomisljenike
  • Deejan

    11.08.2024 21:45
    Ministarka pravde
    Slucaj Jovanjica,Banjska.Naplatna rampa i dva minuta kojih nema.Kad ste se probudili poradite i na tim slucajevima a ima ih jos.
  • Boeser Wolf

    11.08.2024 13:42
    Nevešta ministarka
    "Apelujem na građane koji uzimaju učešće u protestima da poštuju javni red i mir i ponašaju se u skladu sa Ustavom i zakonima."

    Građani apelujuna na ministarku da proveri ima li koga u tužilaštvu i zašto se već 12 godina ne javljaju na posao, u skladu sa obavezama svoje funkcije. I da proveri gde je Dolovac, putuje već 15 godina, samo se na aerodromu da videti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija