Tužilaštvo traži da se identifikuju učesnici protesta i podnesu prijave: Evo za šta ih sve sumnjiči

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je pripadnicima MUP-a da identifikuju sva lica koja su sinoć na mostu Gazela izvršila krivično delo Nasilničko ponašanje na javnom skupu.
Tužilaštvo traži da se identifikuju učesnici protesta i podnesu prijave: Evo za šta ih sve sumnjiči
Foto: 021.rs
Tužilaštvo traži od policije da protiv njih podnesu krivične prijave.
 
Kako je saopšteno iz Tužilaštva, jednom licu koje je učestvovalo u izvršenju pomenutog krivičnog dela određeno je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeno u Više javno tužilaštvo na saslušanje.
"Postoje osnovi sumnje da je vozač motornog vozila nakon sudara na mostu Gazela napadnut i pretučen od strane nekolicine učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma, organizovanog u centru Beograda, koji su se nakon protesta kretali kolovozom mosta Gazela", navode iz Tužilaštva.
 
Takođe, Prvom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dat je nalog da u saradnji sa policijom identifikuju učinioce krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.
"Postoje osnovi sumnje da su lica koja su se nakon pomenutog protesta kretala mostom Gazela, izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do materijalne štete i prekida saobraćaja", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, sva lica koja su blokirala međunarodnu železničku prugu na različitim lokacijama biće identifikovana i procesuirana od strane nadležnog tužilaštva i policije.
  • Fića

    12.08.2024 11:35
    Nemoj slučajno...!
    Nemoj "slučajno" da ispitaju Kuluvijine telefone, ko je Oskar, kako je Srbija "dobila od 2012- te 48 milijardera po Forbsovoj listi i njihove poreze...!
    "Imovinske karte političara od 1990 -te" na ovamo...!
  • mare

    11.08.2024 15:41
    kosta
    "Nama je u Drzavnoj firmi rečeno još pre 15 dana ko ode na Protest ostaje bez posla! I svi do jednog kao i ja smo ostali kucama jer svako se boji za egzistenciju još skoro svako ima neki kredit! "

    ne brinite, kada počnu da rudare na sve strane, pored kredita i male plate u državi imaćete otrovanu vodu, vazduh, zemlju, hranu, a cene nekretnina za koje ste digli kredit biće takve da ćete plakati. ako odete kolektivno svi na protest, šta će, sve da vas zamene!?
  • Logi

    11.08.2024 14:46
    naplatna rampa
    jesu li identifikovali vozača iz čuvena dva minuta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija