Đurić o protestima protiv litijuma: Nervoza zbog mogućnosti da Srbija doživi kvantni skok

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić osudio je danas incidente, nasilje i uvredljiv jezik na protestima protiv litijuma u Beogradu.
"Želim posebno da naglasim da nam svakako nije manje stalo do čiste i zdrave Srbije od bilo koga, od organizatora i govornika na sinoćnjem protestu. Naprotiv", naveo je Đurić u saopštenju Ministarstva.
On je dodao da je siguran da nijedna zemlja u širem okruženju ne bi sebi dozvolila da propusti takvu razvojnu šansu i da kroz svoj posao vidi kolika je "nervoza čak i zbog nagoveštaja mogućnosti da bi Srbija mogla da doživi pravi kvantni skok, munjeviti ekonomski i tehnološki razvoj".
Đurić je ocenio da je mnogo uloženo "politički, propagandno i materijalno da se ta šansa osujeti" i da su lukavo smišljene laži i dezinformacije zatrovale javni prostor do nivoa da se drugi glasovi gotovo ne čuju.
 
"Energično se zalažem za to da se o ovom pitanju ne odlučuje na ulici, već u institucijama, kroz slobodan dijalog, bez vređanja i propagande i kroz demokratske oblike izražavanja", dodao je Đurić.
  • Drug Brežnjev

    12.08.2024 10:04
    Bleja
    Neko ce da dobije i vise od milijarde
  • Maks Plank

    11.08.2024 18:20
    Aplauz
    O, Marko se "razume" i kvantnu teoriju i atomsku fiziku. Ali, izgleda samo kao Marica u k... k.... Malo si bistriji kad ne daješ nikakvu izjavu o bilo čemu.
  • Maja

    11.08.2024 16:46
    Rudnik
    Gde ih nadje sve ludji od ludjeg . Njemu ovakvi i trebaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija